Přísaha MBA: Nová éra odpovědnosti?

33 studentů druhého ročníku MBA na americké Harvard Business School přišlo s iniciativou nazvanou Přísaha MBA (MBA Oath). V této výzvě apelují na absolventy MBA, aby „vytvářeli hodnoty odpovědně a eticky".

Původně si kladli za cíl získat alespoň stovku právě absolvujících studentů, připojila se však již více než polovina z 900 těchto studentů. Kromě toho se připojili i studenti z dalších 25 obchodních škol, mezi které patří Kellogg School of Management při americké Northwestern University, Saïd Business School při britské Oxford University či Stern School of Business při New York University.

„Naším dlouhodobým cílem je transformovat oblast managementu do podoby pravdivé profese, v níž budou absolventi MBA respektováni pro svou integritu, profesionalitu a vůdcovství. Doufáme, že pro Přísahu MBA získáme stovky tisíc absolventů, jakožto krok k dosažení k této naší vize." dodávají iniciátoři.

Kvalifikace MBA je kritizována jako částečně zodpovědná za podporování některých krátkozrakých přístupů k vytváření majetku a riskování, které jsou jádrem současné ekonomické krize. I když podpisy Přísahy MBA představují jen malé procento absolventů, mola by jim tato iniciativa pomoci ke konkurenční výhodě.

-kk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues