Nejvyšší skóre v manažerské hře

Ještě před nedávnem byl vrcholným produktem průmyslu počítačových her žlutý kulatý panáček požírající řady teček před sebou. Dnes ale hry vypadají naprosto jinak, což svědčí o obrovském rozmachu tohoto odvětví, který prožila v kladném i záporném smyslu například společnost **Electronic Arts**. Ta byla založena v roce 1978, stala se ve svém oboru špičkou a v současné době vydělává přes dvě miliardy dolarů ročně a zaměstnává 4 500 osob.

Když se společnost **Electronic Arts** začala rychlým tempem rozvíjet, najednou zjistila, že nemá dostatečně kompetentní vůdce, protože neexistuje žádná obecná znalost o vývoji odvětví a způsobu, jak v něm podnikat. Současní vůdci jsou v podstatě samoukové, jelikož obor nelze studovat a nebyly vytvořeny žádné operační postupy. Strategie společnosti proto spočívala v interním vzdělávání budoucích vedoucích pracovníků a byla před sedmi lety zpečetěna v podobě úspěšného vzdělávacího programu s názvem Emerging Leaders.

Program stále dosahuje svého cíle, když více než dvě třetiny zúčastněných zaměstnanců byly povýšeny nebo získaly větší odpovědnost. Každoročně se programu účastní dvanáct zaměstnanců vybraných na základě doporučení manažerů. Ti se během šesti měsíců setkají v několika dnech s výkonným ředitelem, účastní se prezentací, diskusí a workshopů. Mezi jednotlivými vzdělávacími událostmi pak získané znalosti o možnosti vývoje her uvádějí do praxe.

**Datum vydání:** XII/2003
Zdroj: Workforce.com - informace o lidských zdrojích a jejich řízení
Zobrazit přehled článků ze zdroje Workforce.com