MBA v USA: Prestižní školy přijímají více žen a méně finančníků

Profil studentů manažerského programu MBA na prestižních amerických obchodních školách doznal letos opět změn. Nastupující ročník studentů MBA na Harvard Business School je například specifický výrazně nižším zastoupením finančních profesionálů než v minulých letech. Zatímco v tom loňském tvořili studenti z řad odborníků na finance 32 % všech studentů MBA, letos to bude jen 25 %. Naopak posílil počet studentů z oboru průmyslové výroby a technologií a také počet žen. Ženy mají v ročníku 2013 tvořit 39 % absolventů, což je dosud nejvyšší číslo. Píše o tom deník Wall Street Journal.

Wall Street Journal konstatuje, že obchodní školy usilují o stále větší diverzitu studentů, což vede až k cílenému odmítání například těch, kteří přicházejí z odvětví financí. Ředitelka programu MBA Deirdre Leopoldová však odmítla, že by škola měla nějaké kvóty pro řízení diverzity studentů.

Profil studentů MBA se změnil i na Wharton School při University of Pennsylvania. 45 % nastupujícího ročníku zde budou tvořit ženy (loni 40 %). Škola to přičítá zvláštním dnům otevřených dveří pro ženy, které letos pořádala a také užší spolupráci s dívčími školami.

-kk-

Zdroj: The Wall Street Journal Online - server prestižního amerického ekonomického deníku
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Wall Street Journal Online