Jak uspět v budování nového návyku

Když si chcete vybudovat nový návyk, tedy něco, co vám ve vašem životě pomůže, musíte hlavně zůstat vytrvalí.

Ilustrační snímek

Velmi často je totiž jedinou překážkou v cestě ke splnění našich cílů naše neschopnost konzistentně na novém návyku pracovat.

Zapište si svůj nový návyk do kalendáře

Pokud si můžete to, z čeho chcete udělat svůj nový zvyk, dobře naplánovat, udělejte to. Jakmile totiž máte něco ve svém kalendáři, vezmete to vážně. Je to jako pracovní schůzka – protože takový návyk, to je do jisté míry vlastně taková pracovní schůzka. Váš nový návyk vám totiž pomůže vyrůst osobně nebo profesně. Možná dokonce v obojím. Je to tedy práce, kterou je opravdu důležité udělat. Není zde prostor pro odkládání nebo výmluvy.

I pokud jste velmi zaneprázdněni, udělejte si na sebe čas. Naplánujte si bloky času, které budete věnovat návyku, díky kterému se v něčem zdokonalíte. Nezapomeňte, že práce na sobě je něco, na co se vyplatí najít si čas.

Využívejte technologií

Pokud nastane jeden z těch časových bloků zmíněných v předchozím článku a vy neuděláte to, co jste si naplánovali, je to špatné. Vytvoření nového zvyku vyžaduje zodpovědnost, připomíná článek na webu addicted2success.com. Pokud můžete, použijte některý z mnoha nástrojů a aplikací, které jsou dnes k dispozici. Pomohou vám tím, že vám připomenou, že právě teď je čas udělat to, co jste sami sobě slíbili.

Mějte parťáka

Najděte si někoho, komu se budete zodpovídat. Jinými slovy, najděte si akčního parťáka, kterého požádejte, aby vás kontroloval. Bude vás tedy pravidelně kontaktovat a vždy se zeptá, jak jste na tom s budováním vašeho nového návyku. Může to být třeba každotýdenní zavolání nebo rychlý chat o sobotách – cokoli bude vyhovovat.

Při výběru tohoto partnera potřebujete někoho, kdo je velmi odhodlaný ke konzistenci, a také někoho, kdo se zlepšuje a roste vážně. Když je podpora od jiné lidské bytosti, může to hodně pomoci, když se dostanete z cesty.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success