Jak to vidí Goldman Sachs?

Dobré vedení je vystavěno na týmové práci a změnách a zakotveno integritou a férovostí, říká společnost Goldman Sachs‘. Podle ní musí vůdce mít jasnou vizi a komunikační schopnosti. Goldman Sachs‘ sestavila po více než roce práce s manažery a senior lídry seznam devíti vůdcovských principů:
1. Jednat se silným smyslem pro integritu a férovost – ty leží v srdci firemní tradice, služeb zákazníkům a kultury. Vedoucí na všech úrovních musejí vyzdvihovat tyto hodnoty v jejich každodenních rozhodnutích a činech.
2. Doručovat pracovní výsledky skrze komerční dokonalost a lidský rozvoj – vyjímeční vůdci vytváří rentabilitu nejen skrze obchodní rozvoj a klientský servis, ale i přijímáním, koučováním, rozvíjením a udržováním těch nejlepších lidí.
3. Budovat silné vztahy s klienty i jiné vnější vztahy – úspěch firmy závisí na kvalitě těchto vztahů.
4. Řídit týmovou práci – lídři udržují vztahy napříč firmou.
5. Podporovat vzdělávání, inovace a změny – sami se neustále učí ze svých chyb a úspěchů.
6. Diskutovat otevřeně, rozhodovat se rychle a odevzdat se rozhodnutí – nebojí se vyjadřovat nesouhlas.
7. Podporovat meritokracii vítáním a působením na odlišnosti – zaměstnanci a klienti jsou homogenní skupina lidí různých národností, ras a kultur.
8. Vytvořit strategii a řídit se jí.
9. Vybudovat důvěru a spolehlivost čestnou komunikací – lídři mluví plně, přímo a upřímě a jednají podle toho. Jejich osobní příklad mluví lépe než jejich slova.
-ba-
Zdroj: Workforce.com - informace o lidských zdrojích a jejich řízení
Zobrazit přehled článků ze zdroje Workforce.com