Jak spočítat návratnost investic do MBA?

Ilustrační snímek

Absolvovali jste vysokou školu a začali pracovat ve svém oboru. Dnes je vám přes třicet let a rádi byste posunuli svou kariéru dále. Chcete pracovat na složitějších úkolech nebo se stát vyššími manažery. Chcete se dále vzdělávat, na výběr vzdělávání však již máte vysoké nároky. Když už budete investovat svůj čas a peníze, studium by vám mělo přinést skutečnou hodnotu pro další praxi.

Ve svých úvahách jste pravděpodobně zabrousili i ke studiu MBA (Master of Business Administration). Víte, že MBA je zpravidla dvouletý postgraduální kurz managementu, který zahrnuje také marketing, finance nebo řízení lidských zdrojů. Zaměřuje se na osvojení základních manažerských dovedností, ale také jazykových znalostí, jelikož je většinou veden v angličtině.

Vyplatí se MBA?

Než se rozhodnete studovat MBA, měli byste vědět, jaké budoucí výhody vám to má přinést. Důležité je zmapovat nabídku škol, akreditaci a formu výuky jednotlivých vzdělávacích programů. Pak tu jsou vaše časové možnosti a studijní návyky – opravdu jste připraveni vrátit se do školy? Pokud ano, je tu ještě jedna zásadní otázka, a tou je otázka peněz.

Školné za jeden ročník studia MBA přesahuje 100 000 korun a za celý program můžete zaplatit i čtvrt milionu korun. Vyplatí se vám to? Je lepší studovat v Česku nebo raději vsadit na zahraniční školu? Pokud vás zajímá, jak spočítat návratnost investic do MBA, právě nyní je ta nejlepší doba, jak to zjistit.

Prestižní obchodní škola Booth School of Business, která je součástí University of Chicago, pořádá bezplatný webinář právě na téma investování do MBA. Webinář se bude konat 5. února 2014 od 15:00 hodin a vystoupí v něm jedna z nejoblíbenějších profesorek Booth School of Business Kathleen Fitzgeraldová. Ta představí hlavní rámce pro výpočet návratnosti investic do MBA.

Účast na webináři je zdarma po předchozí registraci. Zaregistrovat se můžete zde.

-kk-