Jak si vypěstovat disciplínu a stihnout toho více za stejný čas

Zdá se vám, že ačkoliv stále pracujete, úspěch se nedostavuje? Není to tím, že prokrastinujete nebo že váš pracovní čas vyplňujete věcmi, o kterých si namlouváte, že jsou prací, ale přitom jsou nepodstatné a pouze vás zdržují od důležitých a zásadních úkolů?

Ilustrační snímek

Disciplína je důležitá, jestliže chcete dosáhnout úspěchu a vámi vytyčených cílů. Dnes vám ukážeme, jak si můžete vypěstovat vlastní disciplínu, určit si priority a lépe využívat čas, který máte vyhrazený k práci.

Sepište si, co je pro vás důležité

Podle serveru Sales Gravy je velmi jednoduché ztratit svůj cíl z očí. Dnešní doba nahrává prokrastinaci a různým lákadlům. Stejně tak se ve společnosti a všude kolem nás vyskytují lidé, kteří tvrdí, že úspěchu lze dosáhnout rychle a bez námahy, a mnozí se pak často oprávněně cítí špatně, když se jejich úspěch nedostaví ihned.

Pravda je taková, že za každým úspěchem stojí tvrdá práce, odhodlání a postupování vstříc jasným prioritám. I vy si potřebujete tyto priority ujasnit. A nejlepším způsobem, jak to udělat, je sepsat si je. Napište si na kus papíru, co je vaším cílem například v příštím roce, a tento papír si potom vyvěste doma nebo v práci na místo, kde si textu často všimnete.

Každý den se posouvejte blíže svým cílům

Sepsané cíle a priority by pro vás měly být vizemi, ke kterým se budete ubírat v každodenní práci. Rozdělte si každý den na časové bloky a každému bloku přiřaďte specifickou činnost s co nejkonkrétnějším dílčím cílem, kterého v rámci daného bloku chcete dosáhnout.

Vyhledejte případně odbornou pomoc

Pokud se vám stále nedaří efektivně si zorganizovat čas, zvažte vyhledání odborné pomoci. Existuje celá řada koučů a agentur, které se věnují problematice time managementu, prokrastinaci a určování priorit. Investice do takového školení se vám může mnohonásobně vrátit v dlouhodobém horizontu.

-mm-

Zdroj: Sales Gravy - mezinárodní komunita profesionálů v oblasti obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sales Gravy