Introvertův průvodce budováním osobní značky

Ilustrační snímek

I introverti si uvědomují, že cesta k úspěšné kariéře si žádá umění budovat profesionální vztahy v rámci příslušného oboru. V praxi se však rozvíjení vztahů s okolím spíše obávají a propadají představě, že když jsou raději sami, jsou odsouzeni k tomu, že se v kariéře daleko nedostanou. A to je chyba. Podle serveru recruiter.com mohou introverti budovat svou osobní značku následujícími způsoby.

1. Nemusíte se vnucovat každému na potkání. Začněte tím, že zajistíte, aby klíčoví lidé ve vaší blízkosti věděli, že existujete a čím se zabýváte.

2. Máte-li nápady na možná zlepšení ve vaší organizaci, mluvte o nich se svým nadřízeným. Nemusíte je hned vysypat z rukávu před všemi kolegy, předem si domluvte osobní schůzku a dobře se na ni připravte.

3. Snažte se vědomě soustředit více na své úspěchy než na své nedostatky. Introverti tíhnou k neustálému přemýšlení o svých nedokonalostech, což jen zbytečně prohlubuje jejich pochybnosti o vlastních kvalitách.

4. Nevyhýbejte se společenským akcím, ale dobře se na ně předem připravte, abyste se cítili lépe. Zaměřte se na způsoby, jak začít konverzaci s neznámými lidmi. Předem si najděte společné témata.

5. Cítíte-li se jistěji v online světě, začněte s networkingem na sociálních sítích, například na LinkedInu a Twitteru.

-kk-

Zdroj: Recruiter.com - americký server pro náboráře a uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Recruiter.com