Desatero manažerské neschopnosti

Ilustrační snímek

Štvou vás podřízení? Zdá se vám, že jsou neschopní a neustále vás pomlouvají za vašimi zády? Co když jste ale neschopný vy sám? Někteří manažeři si neuvědomí, že svou práci nedělají dobře, dokud už není příliš pozdě na nápravu. Chcete-li se takovému fiasku vyhnout, upřímně si odpovězte na to, zda se nedopouštíte následujících manažerských chyb, na které upozornil server Inc.com.

1. Prázdné sliby

Pro neplnění slibů neexistuje žádná omluva. Pokud nedodržíte, co řeknete, rozlučte se s důvěrou ostatních.

2. Opakované pozdní příchody

Nemyslete si, že šéf může všude chodit pozdě a bez omluvy. Udělejte to třikrát a vaše autorita je ta tam.

3. Hrubé vyjadřování

Sprostá slova okamžitě evokují agresi. Pokud si tedy myslíte, že hrubou mluvou ukážete, jak jste zapálení pro věc a jak moc vám záleží na úspěchu, mýlíte se.

4. Chlubení se cizím peřím

Úspěch týmu je úspěchem každého jednotlivce, nikoli pouze šéfa. V mnohých případech je podíl šéfa na úspěchu zcela zanedbatelný. Vaši lidé se vždy dozvědí, když si přivlastníte jejich úspěch.

5. Popouzení zaměstnanců proti sobě

Určitá rivalita v týmu může být dobrá, nikoli však do té míry, že jednoho dne zjistíte, že vaši lidé konspirují proti vám.

6. Nadržování

Manažer, který protěžuje své favority, zákonitě ztrácí důvěru. Často se mu navíc stane, že jej tito lidé pouze využijí a až dosáhnou určitého vlivu, zbaví se jej.

7. Nevhodný humor

Myslíte si, že jste vtipní? Zkuste zjistit, zda si to myslí i ostatní. Jak byste asi dopadli v komické scénce před publikem, které vás nezná?

8. Nekontrolované emoce

Manažer musí počítat s tím, že lidi dělají chyby. Důležité je poučit se z nich, což lze udělat mnohem efektivněji než křikem a výbuchy hněvu.

9. Nedostatečná hygiena

Manažerská funkce vyžaduje určitou péči o zevnějšek. Nejde jen o oblečení, ale i o úpravu vlasů a vousů a také o vůni. Lidé by si ve vaší přítomnosti neměli zacpávat nos – ani kvůli zápachu ani kvůli přílišnému množství parfému.

10. Přílišná kontrola druhých

Většina manažerů bojuje s tím, jak svým lidem příliš nedýchat na krk. I vy byste měli bojovat, jinak si ostatní začnou myslete, že nemáte nic jiného na práci.

-kk-