Co se naučíte na lekci za 1 000 dolarů

Ilustrační snímek

Váš úspěch nečeká na to, až si vaší práce všimnou nadřízení, média nebo trh. Nebude mít formu nějakého nenadálého průlomu, po kterém se vám dostane zaslouženého uznání. Takový přístup se hodí spíš, když hrajete loterii. Stejně tak jako vaše problémy musí být řešeny tady a teď se i váš úspěch děje právě teď. Do všech těch malých povinností, které máte každý den, musíte vložit energii a úsilí. Každý malý krůček je cihlou, ze kterých je budován váš úspěch. To je jedna z rad, kterou dostal autor nedávného článku na webu addictedtosuccess.com od svého konzultanta, kterému za hodinové sezení zaplatil 1 000 dolarů.

Musíte něco riskovat, a proto je v pořádku cítit nejistotu

Když se aspoň trochu nebojíte nebo aspoň necítíte trochu nejistě, je to proto, že se snažíte nic neriskovat. A to také znamená že nejste inspirující, že jste stejní jako zbytek světa. Kdykoliv něco navrhujete, kdykoliv na něčem pracujete a chcete vyčnívat z davu, potom je pocit nejistoty znamením, že jdete správnou cestou.

Čas od času je dobré něco obětovat

Autor zmíněného článku zaplatil 1 000 dolarů za to, aby mu Ryan Holiday, mladý autor bestselleru The Obstacle Is The Way, který díky této knize dosáhl velkého úspěchu, věnoval hodinu svého času. Měl sice pocit, že dát tolik peněz za hodinu je bláznivý nápad, ale čas od času se vyplatí investovat do toho, co je skutečně přínosné. Každý chce něco zdarma a každý má rád výhodné nabídky, jenže to, co vám skutečně něco přinese, není vždy nezbytně to nejlevnější. Konzultace, zajímavá přednáška, konference... Když máte pocit, že vám to něco dá, jděte do toho.

Vytvořte si vlastní cestu

Mnoho z nás je zvyklých držet se pouček a pravidel, které jim o byznysu a marketingu řekl někdo jiný. Cesty k úspěchu ale nikdy nejsou totožné. Jistě, učit se od úspěšných lidí je prospěšné, ale nesmíte na ně spoléhat příliš. Když přijde ten pravý čas, řiďte se svými instinkty a užijte si pocit nejistoty. Vytvořte si své vlastní zkušenosti, poučte se ze svých omylů. Vaše vlastní zkušenosti vám nikdy lhát nebudou.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success