Chcete mít vše dobře zorganizováno? Vyhněte se 3 věcem

Když se snažíte pracovat a dotáhnout mnoho různých věcí, může pro vás být těžké udržet si ve svých záležitostech pořádek. Abyste toho dosáhli, ujistěte se, že neděláte následující chyby.

Ilustrační snímek

1) Neberte na sebe víc, než zvládnete

Pokud si toho na sebe naložíte příliš, může se stát, že to prostě nezvládnete. Samozřejmě musíte být plně vytíženi. Toto doporučení není ospravedlnění pro to, abyste pracovali méně. Neslibujte však nic, co prostě nedokážete splnit. Pokud to budete dělat, lidé k vám postupně ztratí důvěru. Myslete na to, co skutečně můžete splnit. Pokud ani nedokážete dokončit vlastní práci včas, pořádek ve svých záležitostech nikdy mít nebudete.

2) Odmítněte multitasking

Představa o multitaskingu je taková, že skutečně produktivní jsme tehdy, když dokážeme pracovat na několika věcech najednou. Smutným faktem však zůstává, že takto ve výsledku na každém jednotlivém úkolu strávíme víc času. Pokud máte několik úkolů, raději se soustřeďte na dotáhnutí jednoho po druhém.

Pomoci může lepší plánování a rozvrhování určitých časových bloků ve vašem kalendáři. Stačí si tedy dobře rozplánovat časy, kdy budete na dokončení jednotlivých úkolů pracovat. Podle článku na webu  business2community.com je toto asi nejlepší způsob, jak si ve své práci udržet pořádek a vše stihnout.

3) Nespoléhejte na paměť

Radši si vše zapisujte. Nejenom, že se tak vyvarujete rizika, že něco zapomenete, ale také vám to pomůže zformulovat myšlenky. Na každou schůzku nebo poradu si proto berte zápisník a pište si do něj vše, co vám připadá důležité nebo zajímavé. Psaní navíc posílí vaši schopnost zapamatovat a zpětně si vybavit to, co jste si zapsali. Večer si své poznámky přepište do počítače, přičemž si je můžete znova prohlédnout a promyslet.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com