Brian Tracy: Co nám brání dotahovat práci do konce

Opravdu se nám daří mít vše hotovo? Vůbec ne. Zastavte proto aktivity, kterými ztrácíte čas a zvyšte svou produktivitu. Zkuste několik praktických tipů od Briana Tracyho.

Ilustrační snímek

Pravdou je, že vaši kolegové v práci velmi pravděpodobně využívají internet pro osobní potřebu a během pracovní doby si vyřizují soukromé hovory. Mezi ostatní populární aktivity patří také nakupování online nebo dokonce hraní počítačových her. Přidejte k tomu přestávky a svačiny a najednou je jasné, proč se nám často zdá, že z našeho seznam úkolů nic neubývá.

Všichni za den potřebujeme přestávku nebo dvě, ale víc by jich být nemělo. A také bychom neměli dovolit, aby přestávky trvaly více několik minut, protože jinak bychom opět mohli ztratit značnou část pracovní doby, varuje nás slavný kouč Brian Tracy.

Nenechte se rozptylovat těmito maličkostmi

Zde je několik známých aktivit, které stojí za sníženou produktivitou práce. Přečtěte si, které to jsou – a také několik jednoduchých řešení:

1) Kancelářské klepy

Probírání pomluv zaměřených na kolegy nebo chod firmy může v některých kancelářích zabrat klidně i hodinu denně. Vy ale ztrácet čas nemusíte, můžete se prostě neúčastnit a vrátit se zpět ke své práci.

2) Socializace a povídání

Snažte se omezit počet přátelských popovídání s ostatními. Nedopusťte také, aby oběd trval déle, než je rozumné.

3) Hluční kolegové

Hluční spolupracovníci mohou být velkým rušivým elementem. Chcete-li hluku uniknout, noste sluchátka. Izolujete se tak od všech zbytečných rozptýlení. Také si můžete vybrat klidnější místo k výkonu práce, pokud vám to uspořádání kanceláře dovolí.

4) E-maily a porady

Tyto dvě záležitosti jsou všudypřítomné: když jste zaplaveni e-maily, můžete v jejich vyřizování uvíznout na dlouho. Proto může být užitečné vyčlenit si každý den určitý čas, kdy budete řešit ty e-maily, které nejsou vyloženě naléhavé.

Když potřebujete udělat něco důležitého, můžete se zase rozhodnout, že budete číst pouze tu opravdu nejdůležitější poštu a zbytek prozatím vynecháte. Účastněte se pouze porad, na kterých je vaše účast skutečně nezbytná.

-jk-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com