5 kroků k větší autoritě ve vašem oboru

Přemýšlíte o tom, jak se stát autoritou ve svém oboru? Pak se inspirujte následujícími tipy, které publikoval podnikatelský server Entrepreneur.com. Začněte tím, že se naučíte uvažovat jako lídr.

Znamená to nebýt nikdy spokojen se současným stavem věcí a stále hledat další cesty možného růstu a rozvoje v tom, co děláte. Nebojte se a aktivně představujte trhu, na němž působíte, různé novinky, které vás napadají.

Udržujte komunikaci se svými kontakty na trhu

Pravidelně vždy po několika týdnech pošlete přátelský e-mail nebo zatelefonujte svým klientům a známým z oboru. Pravidelně také komunikujte se zaměstnanci, kteří přímo pracují s vašimi klienty, abyste neztratili přehled o aktuálních problémech a potřebách.

Veřejně se vyjadřujte k vývoji vašeho oboru

Své názory můžete publikovat například na firemním blogu. Budete-li tak činit trefně a pravidelně, brzy si najdete čtenáře, kteří se zajímají o váš obor.

Nesnažte se vyřešit problémy všech

To, že je někdo autoritou ve svém oboru, neznamená, že je schopen řešit problémy za všechny ostatních. Vaším hlavním cílem by mělo být rozvíjet a sdílet vaše zkušenosti.

Naučte se využívat intuici

Naslouchání vlastní intuici vyžaduje dlouhodobou praxi, je však nezbytné pro každého lídra. Musíte počítat s tím, že na vás čekají složitá rozhodnutí a mnohdy budete muset něco obětovat. K tomu vám jen strohá fakta stačit nebudou.

Neustále se učte

Sledujte úspěchy a neúspěchy, které se odehrávají ve vašem oboru. Nechte se také inspirovat osobnostmi mimo váš obor, kteří vám mohou poskytnout poučné manažerské lekce.

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com