5 důvodů, proč potřebujete dovolenou

Ilustrační snímek

Někteří manažeři mají tendence odkládat, zkracovat nebo úplně zapomínat na svou dovolenou. Dovolená je ale důležitá součást kariéry. Informace zveřejněné na serveru Callcentrehelper.com ukazují, proč byste se dovolené neměli vyhýbat ani vy.

1) Vzdálená místa mohou poskytnout nový pohled na problémy

Chcete-li si udržet schopnost řešit problémy, musíte občas pryč z centra dění. Nejlepším řešením je proto vypnout a odjet. Fyzická i psychická vzdálenost je k nezaplacení. Dovolená znovuobnoví vaši tvořivost, což vám může pomoci s problémy, které se vám nyní zdají nepřekonatelné.

2) Znovu nastartovat je důležité pro váš rozvoj a zlepšování

Svět obchodu je rychlý, musíte dělat velká rozhodnutí s důležitými následky. Je to stejné jako ve sportu, pokud chcete dosahovat skvělých výsledků, musíte odpočívat.

3) Dovolená vám dá čas zamyslet se nad vaším dlouhodobějším směřováním

Během každodenní praxe musíte řešit spoustu jednotlivých problémů. Je pak často složité, zamyslet se nad vaším dlouhodobějším směřováním. Na dovolené na to budete mít dostatek času.

4) Dovolená nepůsobí pozitivně jenom na vás

Manažeři by měli inspirovat a motivovat ostatní, což se ale časem stane vyčerpávající činností. Unavený vedoucí, nehledě na to jak schopný je, neodvádí dobrou práci. Dovolená vám umožní vrátit se svěží a s nově nabitou energií, která bude inspirovat ostatní.

5) Buďte ostatním příkladem

Nabádejte ostatní k pravidelné dovolené. Zdůrazňujte důležitost dovolené tím, že budete kolegy povzbuzovat k času trávenému s rodinou nebo přáteli. Zaměstnanci za to budou rádi a budou i lépe pracovat.

-ka- 

Zdroj: Call Centre Helper - britský online týdeník věnovaný call centrům
Zobrazit přehled článků ze zdroje Call Centre Helper