4 tipy pro dosažení úspěchu

Ilustrační snímek

Zvolte si to, co od života očekáváte, sami. Jen tehdy vás budou ostatní vnímat jako samostatné osobnosti, které si dokáží stanovit své cíle a jít za nimi. Jste to vy, kdo definuje cíle – nenechte nikoho, aby vám do toho mluvil. Ohrozilo by to vaše osobní vztahy a důležité kontakty. Ostatní lidé totiž nevědí, jaké to je žít váš život. Proto by jejich názor neměl být důležitější než váš vlastní, upozorňuje web addicted2success.com.

Honba za věcmi, které nejsou důležité

Staráte se o to, co si o vás a vašem životě myslí ostatní? To je do jisté míry zbytečné, protože vaši přátelé a rodina koneckonců přece mají vlastní životy a stejně tak i vlastní problémy, se kterými se musí potýkat. Jediný, na kom v tomto ohledu záleží, jste vy. Vás samotného musí zajímat jedině to, jak žít každým dnem šťastnější a zdravější život.

Nezabývejte se minulými neúspěchy

Je skvělé se z nich poučit, ale je nesmyslné neustále se k nim vracet. Popřemýšlejte o nich, to ano, ale nepřehánějte to. Dokud se můžete naučit nějakou lekci, je to dobré. Jakmile ale při přemýšlení sklouznete k sebelítosti a sebenenávisti, je to zlé. Rozbijte svůj neúspěch na malé kousíčky a podívejte se na ně, najděte odpovědi na otázky po příčině onoho neúspěchu a zodpovězte si otázku: „Proč jsem si myslel, že je právě toto nejlepší řešení?“. Až naleznete uspokojivou odpověď, vezměte si ponaučení a jděte dál.

Tu a tam je dobré se rozzlobit

Samozřejmě, nemusíte zrovna křičet na své kolegy, kopat do stolu či rozmlátit celou kancelář. Když ale cítíte vztek, znamená to obvykle, že jste vnitřně přesvědčeni o své pravdě. Vztek a rozhořčení vám potom může dodat více energie a také zvýšit vaši motivaci k usilovnější práci.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success