LinkedIn: Na fotografii záleží

Ilustrační snímek

Profil na sociální síti LinkedIn dnes patří k běžným nástrojům profesionální prezentace na internetu. Slouží uchazečům o zaměstnání, odborníkům, kteří se chtějí ukázat jako experti na určité téma, ale i podnikatelům k navazování kontaktů s potenciálními zákazníky. A k profesionální prezentaci patří i profesionální fotografie. Zamyslete se, kolik profilů se špatnou fotografií nebo zcela bez fotografie jste už viděli. Jak na vás působily? Dobře asi ne...

Server theundercoverrecruiter.com proto upozornil na zbytečné chyby při použití fotografií na LinkedInu, které jsme pro vás shrnuli do následujících rad, jak se pomocí fotografie prezentovat seriózněji. Začněte tím, že nebudete svůj profil nechávat bez fotografie. V lidech to automaticky vzbuzuje nepříjemný pocit, že máte co skrývat, a tudíž nejste důvěryhodní.

Kvalita a světlo

Vaše fotografie by měla být dostatečně kvalitní, aby vás bylo možné rozeznat. Měla by být pořízena za správného světla, aby nebyla příliš tmavá, rozmazaná nebo naopak přesvětlená. Až ji budete zmenšovat, dávejte si pozor, aby nebyla příliš zrnitá. Návštěvníci vašeho profilu chtějí, vidět jak vypadáte, nikoli to, že neumíte ovládat základní programy pro úpravu fotek.

Profesionální vzhled

Vaše fotografie by neměla na první pohled vysílat signál, že je to autoportrét. Nefotografujte se pomocí ruky natažené před obličejem ani pomocí online kamery. Vycházejte z toho, v jakém oboru se chcete profilovat – tradičnějším, nebo naopak kreativnějším. Nejlépe uděláte, když se necháte vyfotografovat profesionálem.

Nuda versus odvaz

Snažte se, aby vaše fotografie nebyla příliš nudná. Není ale třeba dělat žádné příliš kreativní pokusy, jako jsou fotografie z bujarých soukromých akcí. Stačí, když zvolíte barevné pozadí nebo se necháte vyfotografovat v prostředí, které odráží váš byznys.

Barevně, nebo černobíle?

Pokud vaše fotografie byla pořízena jako černobílá s určitým záměrem, použijte ji v černobílé podobě. Pokud však vznikla jako barevná, nesnažte se ji amatérsky upravovat do černobílé podoby, aby vypadala elegantněji. Opak by byl pravdou.

-kk-

Zdroj: The Undercover Recruiter - populární britský blog věnovaný náboru a rozvoji kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Undercover Recruiter

Články v sérii

Aktuální

LinkedIn: Profil bez fotografie působí nedůvěryhodně

Aktuální

LinkedIn: Na fotografii záleží