Úspěšní lidé vědí, že nejsou dokonalí

Ilustrační snímek

Každý přemýšlí, co se skrývá za úspěchem druhých. Jsou to konexe, protože se prostě správně narodili? Nebo mají takové štěstí, že jsou vždy ve správnou dobu na správném místě?

Úspěšní lidé vynikají v několika vlastnostech, díky kterým se dostali tam, kde dneska jsou. Podívejme se na jejich schopnosti důkladněji.

1. Vrána k vráně sedá

Velmi úspěšní lidé se obklopují stejně úspěšnými lidmi. Mají schopnost rozpoznat, zda mají s druhými pracovat či nikoliv. Díky tomu se jim daří vybírat si ty nejlepší obchodní partnery a nejlepší zaměstnavatele, kteří je dále intelektuálně stimulují.

2. Úspěšní lidé se naučili, jak efektivně jednat s druhými

Úspěch nelze tvořit ve vakuu. Je třeba pracovat s ostatními a motivovat je k dosažení společných cílů, kterých jedinec sám nedosáhne. Bill Gates a Steve Jobs bezpochyby měli obrovské technické znalosti a výborné nápady. Ale kdyby neměli schopnosti vést ostatní, těžko by zvládli jen zlomek toho, co se jim podařilo.

3. Nejúspěšnější lidé necítí potřebu přesvědčovat ostatní, že jsou dobří

Zároveň ale neslibují něco, co nemohou dokázat. Pracují s vědomím, že jiní úspěšní vycítí možnost spolupráce. Navenek se tváří skromně, ale uvnitř vynikají sebevědomím.

4. Každý úspěšný člověk chce být stále lepší. Přitom však ví, že není dokonalý

Nejúspěšnější lidé vědí, že někdy vyhrají, ale občas také prohrají. V případě prohry však nepropadnou neúspěchu a dokážou jít dál. Jejich energie je vrátí zpátky na vrchol.

-th-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com