Tajemství úspěchu tkví v něčem jiném

Geoffrey James z Inc.com je přesvědčen, že celoživotní úspěch je jen otázkou pravidelného posilování jediného emočního svalu, kterým je vděk.

Lidé se smyslem pro vděčnost neustále vnímají pozitiva svého života a dokážou si ho užít. Přirozeně vyhledávají další úspěchy, a když se něco nepodaří, jsou vděčni za novou zkušenost.

Lidé bez smyslu pro vděčnost nejsou nikdy opravdu spokojení. Když se jim něco povede, neumí si to užít. Neúspěch je odrazuje od dalších pokusů.

Chcete-li být tedy úspěšní, musíte cítit vděk. Naštěstí se tento pocit dá natrénovat.

Cvičte před spaním

Nejlepší doba na posilování pocitu vděčnosti je večer před usnutím. Zkuste si sepsat všechno, co ve vás během dne vyvolalo pozitivní emoce, nebo co potěšilo lidi ve vašem okolí. Tím naprogramujete svůj mozek, aby právě uplynulý den vnímal pozitivněji. Směřujete pozornost na vše, co se povedlo. Díky tréninku tak navíc budete mnohem lépe usínat a váš spánek bude spokojenější.

Přeprogramování mozku

Cvičením trvale programujete svůj mozek, aby lépe vnímal podněty, za které jste vděční. Zjistíte, že i když jste měli „špatný den,“ stalo se mnoho věcí, za které můžete být vděční. Tím více oceníte úspěch a tím méně budete vnímat hořkost neúspěchu.

Čím častěji budete cvičit, tím silnější bude efekt. Vaše pocity vděčnosti budou intenzivnější a tím k sobě přitáhnete více úspěchů a více úspěšných lidí. Zřejmě zjistíte, že najednou častěji lidem děkujete. Vyvolá to ve vás dobrý pocit a v nich taktéž.

Časem uvidíte, že efekt cvičení je neskutečně velký.

 

-th-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com