Máte předpoklady k podnikání?

Ilustrační snímek

Většina článků, které popisují osobní předpoklady k úspěšnému podnikání, píše o pracovní etice, vytrvalosti, schopnosti přesvědčit a podobně. To jste již jistě četli mnohokrát. Pojďme se proto nyní podívat na vlastnosti úspěšných podnikatelů, které na první pohled vypadají spíše jako slabosti. Ve skutečnosti však právě tyto vlastnosti naznačí, zda by pro vás podnikání mohlo být správnou kariérní cestou. Na serveru Entrepreneur.com na ně upozornil úspěšný podnikatel, spíkr a autor knih o prodeji Grant Cardone.

1. Nevyhovuje vám status quo

Neradi děláte něco jen proto, že se to tak dělalo vždycky. Chcete vědět proč.

2. Snadno se začnete nudit

Ostatní vás mohou vnímat jako problémového, ve skutečnosti se však pouze snažíte využít své schopnosti při práci, která pro vás budou výzvou.

3. Dostáváte výpovědi

Vaše práce pro ostatní často končí výpovědí, protože chcete vybudovat něco většího, než může zaměstnanec.

4. Jste rebel a nerespektujete autority

Alespoň to o vás říkají. Vy to možná za rebelství nepovažujete, každopádně je pro vás přirozené překračovat pravidla. Rodiče, učitelé ani šéfové vás nikdy nedonutili dodržovat striktní pravidla určité komunity.

5. Chcete všechno zlepšovat

Vždy vás napadá, jak věci zlepšit. Své návrhy předkládáte otevřeně, i když o to nejste žádáni.

6. Neradi mluvíte o ničem

Společenskou konverzaci považujete za ztrátu času. Není vám příjemné, když nemluvíte o konkrétním tématu.

7. Byli jste obětí šikany

V dětském věku jste zažili hodně kritiky a možná i šikanu. To ve vás posílilo touhu ukázat světu, že jste silná osobnost schopná dosahovat úspěchu.

8. Jste posedlí tím, na čem pracujete

Když se něčemu věnujete, jste tím plně pohlceni. Nenecháte se nikým přesvědčit, že to může být příliš. Nemůžete usnout, protože si stále opakujete svou myšlenku. Když usnete, zdá se vám o ní.

9. Bojíte se začít podnikat

Každý podnikatel se bojí postavit na vlastní nohy a zároveň se bojí i toho, že by to neudělal. I vy váháte, protože vám všude říkají, že být zaměstnancem je méně riskantní. Zároveň však víte, že riziko existuje v obou případech.

10. Nezapadáte do davu

Odjakživa jste měli pocit, že jste jiní než ostatní. Můžete to vnímat jako problém, ale také jako motivaci, jak uspět sám za sebe.

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com