Lepším lídrem za 12 týdnů

Ilustrační snímek

Hledáte inspiraci, jak se zlepšit jako lídr? Pak jsou následující řádky určeny právě pro vás. Server Forbes.com nedávno publikoval zajímavý článek autora Dava Lavinskyho s názvem 90 Days To Great Leadership. Jak správně předpokládáte, jedná se o návod, jak po dobu tří měsíců samostatně rozvíjet vaše vůdcovské dovednosti. Jednotlivé fáze této cesty jsme pro vás shrnuli níže.

1. týden

Začněte tím, že provedete analýzu svých vztahů s lidmi kolem. Zaměřte se na problematické vztahy ve svém profesionálním životě a najděte příčiny, které jsou pro tyto problémy společné z vaší strany. Může to být nedostatek komunikace, důvěry či zájmu. Položte si také otázku, zda dokážete dostatečně inspirovat své okolí a předávat své znalosti.

2. - 4. týden

Jakmile budete znát své slabé stránky, snažte se osobně sejít s lidmi, s nimiž nemáte zcela ideální vztahy. Mohou to být klienti, ale stejně tak i podřízení. Ptejte se je, jakou s vámi mají zkušenost a jak by se váš vztah mohl zlepšit. Soustřeďte se na aktivní naslouchání.

5. - 8. týden

Poté, co jste udělali potřebné kroky pro zlepšení svých vztahů a komunikačních dovedností, se zaměřte na svou schopnost inspirovat ostatní. Hledejte způsoby, jak jít dobrým příkladem a jak předávat svou vizi a své znalosti, aby ostatní mohli růst s vámi.

9. - 12. týden

Poslední měsíc věnujte sledování výsledků svého předchozího snažení. Nečekejte, že vám všichni budou aplaudovat, všímejte si dopadů na svůj tým a byznys firmy. Pravděpodobně hned neuvidíte vyšší tržby, můžete však vidět lepší morálku v týmu či lepší vztahy s klienty.

-kk-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com