Jak žít život s minimem neúspěchů

Selhání je něco, co všichni známe – to však neznamená, že bychom i přesto nemohli uspět. Když začnete přemýšlet pozitivněji, zlepšíte své šance na úspěch a pokrok kupředu směrem k vašim cílům. Proto také věnujte svou pozornost i čas hlavně tomu, co vás může k vašim cílům dostat blíž. Také zkuste přerámovat své myšlení, abyste posílili svou sebedůvěru.

Ilustrační snímek

Až moc snadno se necháme rozptýlit

Něco nás vyrušuje velmi často – vlastně každodenně. O naši pozornost si říkají zejména chytré telefony s otravnými notifikacemi, online dostupné novinky, sociální sítě a telefonáty od našich příbuzných a přátel. Ignorovat mnohá z takových rozptýlení, to není snadné.

Nakonec pro vás může být téměř nemožné soustředit se na své cíle a na to, čeho chcete dosáhnout. Musíte se rozhodnout a vybrat si. Pravdou je, že stále ještě rozhodujeme o tom, jak strávíme značnou část našeho dne. Stanovte si priority.  Zamyslete se ohledně toho, kdy pracujete nejefektivněji. Jde vám práce od ruky brzy ráno nebo naopak pozdě v noci? Akceptujte to, jací jste, a držte se toho. Také si najděte způsob, jak minimalizovat vliv rozptýlení a vyrušení, doporučuje nám web addicted2success.com.

Možná si málo věříte

Naše zkušenosti – zejména vzpomínky z raného dětství – nás opravdu zásadně ovlivňují. Naši sebedůvěru dále ovlivňují naše geny, kultura, ve které jsme byli vychováváni, i velké životní události, které jsme prožili. Tyto zkušenosti už nemůžeme změnit a nemůžeme je z naší minulosti ani vymazat. Můžeme však stále změnit naše myšlenky, můžeme změnit to, jak o věcech smýšlíme.

Co tedy udělat? Začněte tím, že si ujasníte, kdo vlastně sami jste. Když lépe poznáte sami sebe, vybudujte si zdravý podpůrný systém, který vám pomůže vydržet, když se vám zrovna nebude dařit. Zároveň se snažte přemýšlet o svých myšlenkách a reakcích, nebuďte jen v jejich vleku. Pochopte své vlastní emoce, abyste lépe pochopili sebe sama.

Až moc se bojíme selhání

Bojíte se selhání? Většina lidí se neúspěchu obává. Když však zmenšíte zbytečný strach ze selhání, otevřete si možnosti, o kterých jste možná nikdy ani nepřemýšleli. S vaší nově nalezenou sebedůvěrou můžete a musíte změnit i svůj vnitřní dialog tak, aby byl pozitivnější a sebevědomější.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success