Jak dosáhnout kariérních cílů ve třech krocích

Ilustrační snímek

Pokud chcete dosáhnout kariérního úspěchu, musíte si určit, co konkrétně pro vás úspěch znamená. Nesnažte se příliš napodobovat ostatní. Jejich cesta k cíli vám může připadat snadná, ale je to cesta, kterou se chcete dát i vy? Ujasněte si, co úspěch znamená pro vás a najděte k němu vlastní cestu. Rady, které zveřejnil server Allbusiness.com, vám k tomu pomohou.

1) Rozhodněte se a stanovte, co je pro vás v rámci vaší kariéry důležité

Než se rozhodnete, jak se někam posunout, musíte si jasně stanovit, čeho chcete dosáhnout. Pokud se budete zaměřovat na svůj kariérní růst, nejprve si ujasněte, kde se právě nyní nacházíte. Poté přemýšlejte o tom, čeho byste chtěli dosáhnout, kdybyste mohli použít své opravdu nejlepší já. Nenechte se ve svých myšlenkách omezovat. Zaměřte se na vzdálenost, mezi tím, kde se nyní nacházíte a tím, kde se nachází vaše „super já”. To je váš cíl. Snažte se najít způsob, jak tuto vzdálenost zdolat.

2) Určete si, jak dosáhnout vytyčeného cíle

Pokud nevíte, jak se posunout z místa, kde se právě nacházíte, tam, kde byste si přáli být, proveďte výzkum. Zjistěte, co udělali ostatní pro to, aby dosáhli toho, čeho chcete dosáhnout i vy a pomozte si jejich metodami. Stanovte si klíčové ukazatele výkonnosti k dosažení vašeho cíle a vytvořte si plán, jak toho dosáhnout.

3) Sledujte a měřte své pokroky na cestě k úspěchu    

Každý den si napište, co jste udělali pro posun na své cestě k úspěchu. Opakování si toho, čeho chcete dosáhnout, a ověřování pokroku vám bude pomáhat k dalšímu rozvoji. Naučíte se hledat příležitosti a rozvíjet vlastní úspěch. I malý pokrok je posun k úspěchu.

Chcete-li dosáhnout svých cílů, musíte být vytrvalí, trpěliví a umět rozeznat příležitosti. Ohlížejte se zpět na své dosavadní úspěchy. I když mohou být malé, je to cesta k úspěchu.

Velmi užitečné by vám mohly být i rady z našeho předchozího článku 5 kariérních lekcí, které příliš často neuslyšíte.

-ka-

Zdroj: AllBusiness - americký server a komunita pro malé a střední podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje AllBusiness