Brian Tracy: Tajemstvím vůdcovství je integrita

Největší devizou vůdce je to, jak jej znají a vnímají druzí. Měl by být znám jako někdo, kdo drží své slovo a plní sliby. Tomu se říká integrita – vlastnost, která jej předchází a ovlivňuje veškeré vztahy s okolím. Ve svém článku pro portál Refresher.com to píše přední světový konzultant a instruktor pro osobní a profesní rozvoj Brian Tracy. Klíčem k vybudování integrity a vůdcovského charakteru je podle něho pozorování silných vůdců, kterým jejich charakter pomohl dosáhnout úspěchu a změnit svět. Studujte chování velkých osobností v situacích, s nimiž se také setkáváte.

Kdy je integrita zapotřebí?

Schopnost jednat s integritou je zásadní ve třech oblastech života. První jsou vztahy s rodinou a přáteli. Druhou oblastí je přístup k penězům – vlastním i cizím. Třetí oblastí je pak chování vůči druhým v rámci profesionálních vztahů. Ve všech těchto případech by vaše pověst měla říkat, že vám lze věřit.

Jak si udržet integritu?

V praxi se můžete stát lepším vůdcem, když se budete učit od druhých. Pravidelně vyhodnocujte své vztahy s nejbližšími lidmi a snažte se zachovat vzájemnou důvěru. Vždy dodržujte, co slíbíte a važte si své integrity jako něčeho posvátného.

-kk-

Zdroj: The CEO Refresher - americký server věnovaný managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje The CEO Refresher