5 důvodů, proč si zřídit profil na LinkedInu

Ilustrační snímek

Profil na profesní sociální síti LinkedIn má v současné době více než 200 milionů lidí z celého světa a rozhodně se nejedná jen o uživatele, kteří by byli nezaměstnaní a aktivně hledali práci. LinkedIn totiž není jen databáze životopisů, ale především silný nástroj profesního networkingu. Pět důvodů, proč být na LinkedInu, i když nehledáte zaměstnání, shrnul server careerealism.com.

1. Vytvoření sítě kontaktů do budoucna

Ve chvíli, kdy vás nečekaně propustí, je na budování sítě kontaktů již pozdě. Když najednou začnete žádat o spojení desítky či stovky lidí, může vás LinkedIn zablokovat za podezřelé chování. Většina oslovených si navíc bude klást oprávněnou otázku, co od nich chcete. Svou síť kontaktů byste si měli budovat postupně.

2. Možnost získat lepší práci

Náboráři se čím dál více zaměřují na pasivní uchazeče o práci. Díky vaší přítomnosti na LinkedInu vám mohou nabídnout zajímavější či lépe placenou práci, o kterou byste se sami neucházeli.

3. Profesní skupiny

Skupiny profesionálů z vašeho oboru vám nabídnou nejen novinky a zajímavé nápady, ale i možnost vyjádřit váš názor a ukázat odborné znalosti. Seznámíte se se zajímavými lidmi.

4. Aktuální životopis

LinkedIn vás bude pravidelně vyzývat k aktualizaci vašeho profilu, takže budete mít neustále po ruce aktuální životopis pro případ, že byste jej potřebovali.

5. Novinky z oboru

Služba LinkedIn Today umožňuje uživatelům vybrat si odborná témata, z nichž chtějí číst novinky a nechat si je zasílat e-mailem. Navíc vám bude sama doporučovat, co by vás mohlo zajímat.

-kk-

Zdroj: Careerealism.com - blog věnovaný rozvoji kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Careerealism.com