Stres ubíjí potenciál vašeho týmu. Zde jsou čtyři tipy, jak jej eliminovat

Manažer by se měl za každou cenu snažit podporovat udržitelný styl práce svého týmu. Vysoká míra stresu a tlak na výkon totiž u zaměstnanců v dlouhodobém měřítku způsobují výrazné snížení produktivity a mohou vést i ke zdravotním problémům a vyhoření. Jak proti stresu ve vašem týmu bojovat? A jak mít podřízené, kteří jsou produktivní a jejichž pracovní tempo je udržitelné? Máme pro vás čtyři tipy.

Ilustrační snímek

Automatizace jako nástroj snížení objemu práce pracovníků

Jak uvádí AmericanExpress.com, přetížení pracovníků většinou způsobuje špatná organizace práce nebo přílišné zahlcení zaměstnanců. Úkolem manažera je oba tyto parametry pokud možnost optimalizovat, a proto byste se i vy měli snažit zavést systémové změny a automatizace, které sníží objem práce členů vašeho týmu.

Pozor na skrytou podporu nezdravého pracovního stylu

Řada manažerů u svých podřízených podporuje workoholismus, aniž by si to uvědomovali. Například chválí pracovníky, kteří pracovali o víkendu, zadávají podřízeným úkoly a deadliny, které nejdou stihnout ve standardní pracovní době, nebo podporují soutěživost mezi zaměstnanci. Nebuďte takovým vedoucím a raději podporujte zdravý a udržitelný pracovní režim.

Podpora duševního zdraví a harmonie osobního a pracovního života

Odpočinek a relaxace jsou pro maximální výkon a redukci stresu pracovníků extrémně důležité. Vyzdvihujte před podřízenými důležitost duševní a fyzické rekonvalescence, aktivně podporujte individuální péči o duševní zdraví a věnujte se osvětě v oblasti well-being a péče o psychiku.

Jedním z nejčastějších zdrojů frustrace a stresu u pracovníků je přitom nemožnost vyvážit osobní a pracovní život. Snažte se vyjít svým podřízeným v tomto ohledu vstříc a nabídněte jim flexibilitu, možnost práce z domova a jiné nástroje, díky kterým budou moci lépe vyvážit práci a soukromí.

Jiné hodnotící parametry než jen kvantita

Při motivaci a hodnocení zaměstnanců se mnoho manažerů soustředí na kvantitu a na výkon zaměstnance. Problém ale je, že díky tomuto přístupu často dochází ke vzniku nezdravého pracovního prostředí, kde hraje hlavní roli objem a kvantita, nikoliv kvalita a udržitelnost. Snižte tlak na výkon, soustřeďte se i na kvalitu práce a zaveďte při hodnocení pracovníků i jiné parametry, než jen čísla a objemy.

 

 

-mm-

Zdroj: Business Class blog American Express - americký server sdružující komunitu malých a středních podnikatelů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Class blog American Express