Dodržováním osobní disciplíny k získání respektu svého okolí

Získat uznání a respektu svého okolí může pouze vyrovnaný člověk, který žije a jedná podle jasně definované osobní filozofie. Být inspirující a respektovanou osobou je meta, které by měl dosáhnout každý aspirující manažer. Úspěšní lidé si uvědomují svou osobní filozofii a žijí podle ní, zároveň její myšlenky předávají ostatním a stávají se tak inspirací. Určili si, kým jsou a kým chtějí být, a sebevědomě svoji filozofii praktikují ve svém každodenním životě. V tomto článku se podíváme na to, jak i vy můžete dodržováním osobní disciplíny dosáhnout toho, že vás budou lidé ve vašem okolí respektovat.

Ilustrační snímek

Sebeurčení

Jak uvádí The Balance, důležitým krokem k vytvoření osobní disciplíny je uvědomění si, že osobní filozofii si můžeme sami určit a každý si může nastavit své vlastní priority. Definujte svůj vlastní pohled na svět a sepište si základní body vaší filozofie a každodenní činnosti, kterými budete tyto myšlenky prosazovat. Zamyslete se nad tím, kým jste, co byste na sobě chtěli změnit, v jakém časovém horizontu a jaké jsou vaše priority. Nepřeskakujte tento bod – je zcela zásadní pro váš úspěch v budoucnosti. Sepsáním bodů vaší filozofie jí dáte ucelenost a srozumitelnost, které vám pomohou při její implementaci.

Sebevědomí a důslednost

Při prosazování vaší osobní filozofie buďte sebevědomí a důslední. Nenechávejte body sepsané v manifestu vaší filozofie pouze na papíře a nepoužívejte je pouze jako rétorické obraty – důležité jsou činy, ne slova. Žijte svůj každodenní život podle vaší filozofie a buďte důslední v jejím dodržování. Následování vašich zásad a priorit vám přinese vyrovnanost a integritu, která bude inspirativní pro vaše okolí. Ukažte lidem okolo vás i sobě, že dovedete udržovat osobní disciplínu bez jakýchkoliv výjimek.

 

-mm-

Zdroj: The Balance - americký server zaměřený na peníze a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Balance