Mobilní aplikace v roce 2019 (2/2): Co nás nemine?

V předchozím článku jsme viděli ty nejdůležitější trendy, které budou v příštím roce určovat vývoj mobilních aplikací. Nyní se podíváme na další – půjde o bezpečnostní problémy, rozšířenou realitu a elektronická zařízení, jako jsou chytré hodinky nebo náramky – i ty jsou mezi těmito trendy.

Ilustrační snímek

Bezpečnost

Pro hackery a další kybernetické zločince jsou aplikace stále lákavým cílem. Strojové učení může trochu pomoci s detekcí jakýchkoli podezřelých nebo podvodných činností, především pokud jde o transakce.

Pro lepší bezpečnost budou nasazovány i techniky, jako je rozpoznávání obličeje nebo šifrování. Aby byla bezpečnost aplikací zajištěna, dá se očekávat, že vývojáři budou přicházet i s novými, ještě lepšími technologickými řešeními.

Aplikace budou všude

Podnikatelé i startupy v oblastech, jako je kultura, vaření nebo umění se budou stále více zajímat o to, jak mohou využít mobilní aplikace. To znamená, že můžeme očekávat nárůst dostupných aplikací i v odvětvích a oblastech, kde jsme je zatím neviděli.

Virtuální a rozšířená realita

Tyto technologie mají mnoho využití i mimo sféru her, přičemž právě rozšířená realita (augmented reality) bude pravděpodobně daleko více využívaná než realita zcela virtuální. Trh pro rozšířenou realitu by totiž měl být v roce 2020 třikrát vyšší než trh s aplikacemi využívajícími virtuální realitu. Co však mají tyto technologie společné, je to, že poskytují příjemné a velmi interaktivní uživatelské prostředí.

Aplikace pro chytrá zařízení budou velmi žádané

Vzhledem k tomu, že počet uživatelů přenositelných zařízení stále roste, zvyšuje se i počet vyvíjených aplikací pro tuto elektroniku určených. Vývojáři budou i nadále vytvářet aplikace, které budou buď autonomní, nebo je bude možné synchronizovat s chytrým telefonem uživatele. Jak iPhone, tak i zařízení využívající operační systém Android už dnes mají vlastní aplikace pro synchronizaci s nositelnou elektronikou. Můžeme tak očekávat rozvoj interaktivních, inovativních aplikací pro chytré hodinky, brýle a další zařízení. Tento trend bude jistě pokračovat, uzavírá článek na webu business2community.com.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com

Články v sérii

Aktuální

Mobilní aplikace v roce 2019 (1/2): Co nás čeká?

Aktuální

Mobilní aplikace v roce 2019 (2/2): Co nás nemine?