Inspirace od úspěšných lidí, kteří nepotřebovali vysokou školu

Vysokoškolské vzdělání je pro mnohé z nás velmi důležitou věcí. Všichni jsme ale i tak slyšeli o podnikatelích, kteří jsou úspěšní i bez vysokoškolského diplomu.

Ilustrační snímek

Několik pozoruhodných podnikatelských osobností bylo vybráno webem addicted2success.com, který nám v článku vysvětlil, jak se jim to i bez vysoké školy podařilo.

Důležité jsou například knihy a sebevzdělávání. Také musíte být odolní a mít pevné odhodlání. Dalším silným motivátorem bývá touha po poznání a vědění, třebaže ne ve školním prostředí.

A co je nejdůležitější – pamatujte si, že všechna protivenství a těžkosti, které zažíváte, mohou pro vás být tím nejlepším, co vás potkalo. A to i tehdy, když tomu v okamžiku, kdy těžkostmi procházíte, moc nevěříte.

Abraham Lincoln

Tento slavný prezident USA nikdy na vysokou školu nešel. Přiznával však, že jsou pro něj velmi důležité knihy. Knihy tak byly jeho učiteli. Dokázal nám tak, že sebevzdělávání je věc, která nás může odlišit od ostatních, kteří pak nebudou tak úspěšní jako my.

Milton Hershey

Muž, který založil slavné čokoládovny, je v současné době velký filantrop. V dětství navštěvoval 6 různých škol,  nakonec však školu velmi brzy opustil definitivně a stal se učněm v tiskárně. Později si uvědomil, že má silnou vášeň pro výrobu cukrovinek. Obchodní úspěch pro něj nespočívá v poznání. Podle něho je to spíše zvědavost, co nám pomáhá jít dál a pouštět se do neznámých oblastí.

Walt Disney

Walt Disney prohlašoval, že veškerá příkoří a problémy, které zažil, jen znásobily jeho sílu. Když se potýkáme s problémy, možná si jejich příznivý vliv ani neuvědomujeme. Jsou to však často právě ty nejvíce bolestivé problémy a ohromné překážky, co potřebujeme k růstu. Často jsou tak paradoxně tím nejlepším, co se nám může stát. Zatímco Walt pracoval na Sněhurce, přišel téměř o všechno. Nezbyly mu téměř žádné peníze, ale tato lekce mu pomohla. Sněhurka se navíc stala jedním z jeho nejúspěšnějších projektů.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success