Funky vzdělávání

Vzdělání je v dnešní době stále důležitější. Doby, kdy platilo, že člověk se učí do 25 let a s těmito znalostmi vystačí po celý život, minuly. Dnes je třeba vzdělávat se neustále, chcete-li zůstat konkurenceschopní. Kjell A Nordström a Jonas Ridderstr?le ve své knize Funky Business navrhují čtyři kroky:

1) Buďte sami sebou. Jen vy sami rozhodujete o svém životě a profesní úspěšnosti. Měli byste mít kontrolu nad tím, kdo jste, kam směřujete, jaký chcete dělat business, s kým a kde. Stanovte si vlastní strategii.

2) Buďte jedineční. Pouze odchylka od normy dnes znamená přežití a úspěch. Vydejte se vlastním směrem. Může se z vás pak stát extrémní specialista , nebo spojovatel protikladů. V prvním případě si vyberete činnost, o kterou není velký zájem a budete se v ní vzdělávat. V případě druhém si vyberete produkty, služby nebo obory, které se zdají nespojitelné a propojíte je.

3) Začleňte se. Funky lidé se spíše než na stálé zaměstnání soustřeďují na to, aby byli zaměstnatelní. Neustále doplňují své znalosti. Pracují na tom, aby na sebe upoutali pozornost a byli pro společnosti přitažliví.

4) Napojte se. Můžete být silní pouze natolik, nakolik vás lidé znají. Je proto třeba napojit se na partnery, kteří pomohou zefektivnit vaše schopnosti a zviditelnit vás.

-kk-

Zdroj: Marketingové noviny - články a zajímavosti z oblasti obchodu a marketingu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Marketingové noviny