Manažerský poločas (rozpadu)

V řadě sportů mají hráči uprostřed hry přestávku, aby znovu načerpali energii, ale také zhodnotili výkony v první polovině a zvolili nejvhodnější strategii pro druhou. Totéž by se mělo odehrávat i v oblasti byznysu. V polovině roku by si manažeři měli dopřát chvíli volna, odpočinout si a zhodnotit svou cestu od začátku roku.

Nastává čas zastavit se a zapřemýšlet nad splněnými a nesplněnými cíli. Poznamenejte si, kolik letošních cílů jste dosáhli a s kolika jste ještě nestačili začít. U těch, jejichž realizace dosud nezačala se nabízí přehodnocení asi na 10 procent původního cíle. Jedná se o cíle, které stejně nebyly prioritami a pravděpodobně se jimi ani nestanou. Na druhou stranu jim však můžete v následujícím roce jistý prostor věnovat.

Cíle, k jejichž dosažení jste již podstoupili kroky, se snažte v konečném výsledku ještě zefektivnit. Získáte tak dobrý důvod mobilizovat síly s blížícím se koncem roku. U cílů, které chcete skutečně prosadit, zvyšte dosavadní úsilí o 50 procent. Pokud jde o cíle, kterých jste již dosáhli, pokuste se stanovit nové se stejně stoprocentním úsilím.

-kk-
Zdroj: MadeForSuccess.com - stránky amerického manažerského konzultanta Chrise Widenera
Zobrazit přehled článků ze zdroje MadeForSuccess.com