8 věcí, které by manažer měl zvládnout v prvních 90 dnech své činnosti

Člověk nastoupí do manažerské funkce a říká si: Co teď? Co dřív? Článek se na tyto otázky snaží odpovědět. Zdůrazňuje přitom důležitost vytvoření si vlastního plánu. Při vývoji takového plánu doporučuje osm konkrétních kroků:

- Odhalte v podniku přirozené vůdce. Ti nemusejí zastávat manažerskou pozici, mají však v okamžiku vašeho nástupu mnohem větší autoritu než vy.
- Zajímejte se o minulé úspěchy vašeho nového týmu.
- Nepřistupujte unáhleně k radikálním změnám. Zásadní rozhodnutí raději odložte a důkladně zvažte.
- S každým zaměstnancem si pohovořte individuálně mezi čtyřma očima. Zjišťujte jejich názory na práci v týmu, motivaci, zlepšovací návrhy.
- Na základě rozhovorů se zaměstnanci začněte navrhovat možná řešení konkrétních problémů. Začít je nejvhodnější u zvyšování produktivity týmu.
- Schůze nesvolávejte dříve, než budete skutečně mít dostatek informací a důvod debatovat s celým kolektivem. Na první schůzi pohovořte o sobě a vašich zkušenostech a znalostech, stylu řízení, ujasněte svá očekávání. Specifikujte, co hodláte dělat s novými nápady a návrhy.
- Na základě všech výše uvedených bodů formulujte své budoucí cíle.
Zdroj: chartcourse.com - Stránky amerického konzultanta Gregory P. Smithe věnované vedení, retenci zaměstnanců, budování týmů a řízení zněm.
Zobrazit přehled článků ze zdroje chartcourse.com