Malé firmy - skladiště nevyžádané pošty

Odborníci upozorňují, že malé firmy jsou ve srovnání s velkými více ohroženy nevyžádanou elektronickou poštou. Aktuální výzkum britské společnosti **Postini** zaměřené na bezpečnost elektronické komunikace odhalil, že do firem s méně než stovkou uživatelů osobních počítačů proniká desetkrát více spamu než do firem, ve kterých používá počítač 10 000 zaměstnanců.

Většině malých firem schází zvláštní rozpočet na investice do nových protispamových softwarových řešení. Šiřitelé spamu si navíc rychle osvojují stále dokonalejší techniky pronikání firemními filtry. Přibližně jedno procento spamu, který se dostane do firem tvoří tzv. phishing – zprávy, které vypadají, jako by je posílaly legitimní subjekty, a proto jednoduše přimějí zaměstnance, aby udali svá hesla a další důvěrné informace. Jedna ze tří nevyžádaných zpráv pak použije počítač nic netušícího zaměstnance jako kanál pro rozesílání spamu dalším uživatelům.

Zatímco vydavatelství, reklamní agentury a právní sektor se spamem bojují celkem zdařile, bankovnictví, finančnictví, průmyslová výroba a farmaceutické organizace bývají postiženy nejvíce.

-kk-

**Datum vydání:** I/2005
Zdroj: Startups - Britský server pro začínající podnikatele.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startups