Pocit bezpečí a ochrany

S rozvojem softwaru a informačních technologií se vyvíjí i rizika, která mohou na firmy v této oblasti číhat. Vzrůstá proto poptávka po odbornících na informační technologie a především na bezpečnost sítí. Najmout si do firmy experta, který se po nástupu bude titulovat CSO (Chief Security Officer) však není jen tak lehký úkol – společnost mu obrazně řečeno dává klíče od svých elektronických vrátek.

Jedním z prvních kroků procesu náboru bezpečnostních expertů je nutnost překonat obavy z toho, že každý, kdo má na starosti zabezpečení počítačových sítí, je padouch, který chce společnosti uškodit. Organizace se mnohdy zbytečně obávají toho, co by mohli tito lidé s citlivými firemními daty udělat, ovšem neuvědomují si, že pokud nechají pozici bezpečnostního inženýra (CEO) neobsazenou, vystavují firmu riziku mnohem většímu.

Kandidáti na pozice bezpečnostních expertů by měli mít rozhodně i smysl pro obchod a měli by umět přihlížet k bezpečnostním aspektům jako k faktorům, které mohou firmě generovat nové zisky nebo naopak. Znalost bezpečnostních technologií je sice klíčová, ale samotná pro takto odpovědnou funkci nestačí. Jistou záruku v této oblasti poskytuje certifikace CISSP.
Zdroj: E-commerce Times - Magazín o e-komerci
Zobrazit přehled článků ze zdroje E-commerce Times