10 důvodů proč je nenávidím

Je možné, že někteří lidé vytváří webové stránky jen proto, aby trápili jejich návštěvníky? Když se brouzdáte po různých internetových stránkách, můžete takový pocit získat. Samozřejmě se najde i řada vynikajících webů, ale bohužel i těch strašlivých. Popularita Internetu stále roste a stejně tak jeho důležitost pro zákazníky a podniky. Proto je nutné udržovat kvalitu stránek. Vyšší kvalita znamená vyšší zisk. Špatné webové stránky opomíjí nutnost uvažovat určitými způsoby jako návštěvníci. Následuje seznam deseti nejčastějších chyb internetových stránek:
1. Animace – sedmileté děti se v sobotu ráno rády dívají na animované filmy, ale obchodníci, profesionálové a většina dospělých ne. Stránky, které se představují blikající animací, obsahují na každé straně animaci nebo se na nich dokola vznáší nějaké slovo, jsou protivné.
2. Příliš mnoho posouvání – když musíte stále rolovat dolů, brzy vám půjdou oči „šejdrem“, budete se cítit lehce ztraceni a váš zájem uvadne. Počítačové monitory opravdu nejsou tím pravým médiem pro čtení.
3. Dlouhé, hustě popsané odstavce nepřerušeného textu – člověk by musel být opravdu zaujatý tématem nebo by musel potřebovat hromadu informací, aby ho četl, ale normálního zákazníka tím ztratíte.
4. Žádný viditelný a jasný způsob, jak kontaktovat danou společnost.
5. Neměnný nebo neaktualizovaný obsah.
6. Dlouhá doba připojování se na stránku.
7. „Já, já, já“ namísto „ty, ty, ty“ – obecně řečeno, nikoho nezajímáte vy, vaše společnost, ani vaše myšlenky. Lidi zajímá, co můžete udělat pro ně.
8. Nevysvětlitelná tlačítka a odkazy – názvy tlačítek a odkazů musí návštěvníkovi říkat, kam vedou.
9. Nedůsledná navigace – představte si, jak by vám bylo, kdyby vám v restauraci přinesli pět různých jídelních lístků, zvlášť na předkrmy, polévky, saláty, hlavní jídla a dezerty, každý v jiném formátu a členění. Nenuťte návštěvníky znovu a znovu se učit, jak se po vašich stránkách pohybovat.
10. Nejednotnost vzhledu a atmosféry jednotlivých stránek.
-ba-
Zdroj: Marketing Profs - americký server z oblasti reklamy a marketingu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Marketing Profs