Postihlo vás vyhoření? Udělejte něco sami pro sebe

Pokud se dlouhodobě těšíte na víkendy či dovolenou jen proto, abyste nemuseli nic dělat a jen leželi či seděli, jste obětí vyhoření a měli byste s tím něco udělat. Začněte například tím, že si pro následující víkend naplánujete nějakou aktivní činnost, které se běžně nevěnujete. Jděte na procházku nebo do divadla a nestresujte se tím, že byste si měli udělat pořádek v domácnosti. Pak se snažte naplánovat na každý den alespoň jednu věc, kterou uděláte sami pro sebe. Rozbíjejte stereotyp, který vede k vyhoření.

Další příklady duševního vyčerpání manažera a rady, jak je překonat, přinesl článek na serveru BNET.com:

Odcházíte z práce s pocitem, že víc už toho dnes nezvládnete

Snažte se odcházet v pozitivním duchu. Před odchodem se věnujte něčemu klidnému a zábavnému. Nenechávejte si na konec dne složité věci, které vám pak otráví i začátek dalšího dne.

O práci přemýšlíte i doma – a nikoli v dobrém

Nečekejte, že vám někdo jiný pomůže najít zálibu ve vaší práci. Zabývejte se tím, co můžete udělat jinak vy sami.

Nenávidíte svůj telefon

Nesnažte se vyhýbat příchozím telefonátům, které by vás stejně dohnaly příští den. Většina hovorů nebude tak špatná, jak si myslíte.

Přijmete či povýšíte kohokoli

Než se rozhodne pro nejlepšího kandidáta, zamyslete se, proč jste si jej vybrali. Pomůže to nejen vaší firmě, ale i vaší psychice.

Přestali jste přemýšlet o vítězství

Udělejte krok zpět a připomeňte si, čeho jste chtěli dosáhnout. Pokud vaše síle již nejsou reálné, aktualizujte je. Nevzdávejte se.

Myslíte si, že všichni ostatní to mají jednoduché

Pak je třeba přijmout skutečnost, že váš problém jste vy sami. Možná vás překvapí, jak osvobozujíc to bude. Nikdo to nemá jednoduché. Ten, kdo přijme odpovědnost za svou budoucnost, to ale má snazší.

-kk-

Zdroj: BNET - americký server o managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje BNET