Prevence golfových zranění

Golf má pověst hry pro lidi se sedavým životním stylem. Mohou jej hrát i důchodci nebo ti, kteří mají velmi daleko k atletům. Přesto může způsobit řadu zranění, kterým by se hráči měli snažit vyhnout důslednou prevencí.

Nejčastější zranění hráčů golfu zahrnují zranění dolní části zad, ramen, zápěstí a předloktí. Mohou postihovat svaly, šlachy nebo - v případě zad - meziobratlové ploténky.  Preventivní program pro golfisty by proto měl zahrnovat tři základní části - pružnost, sílu a kardiovaskulární trénink.

- Pružnost. Trénování pružnosti pomáhá hráčům snadněji odpalovat bez toho, aby docházelo k přílišnému napínání svalů a šlach. Protahování by se mělo zaměřit na záda, ramena a paže.

- Síla. Silový trénink by se měl zaměřit na celé tělo a probíhat pravidelně dvakrát až třikrát týdně. Cvičení by se mělo soustředit na velké svaly - vzpírání, dřepy apod.

- Kardiovaskulární trénink. Tento druh tréninku může pro golfisty znamenat rozdíl mezi skočením hry v plné síle a na pokraji vyčerpání. 30 minut kardiovaskulárního cvičení třikrát týdně pomůže zvýšit výdrž natolik, že pohyb mezi 18 jamkami nebude ničím náročným.

-kk-

Article source Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Read more articles from Suite 101