Kick these habits and become a leader who communicates well

Zbavte se těchto návyků a staňte se mistrem komunikace

Sometimes your communication may not be as effective as you need. Communication is essential for your influence as a leader to improve someone’s performance. How you influence someone can help him kick a harmful habit or save a broken relationship. The fastcompany.com website shared with us some of the most common reasons why your communication may be weak.

1. Your communication is not two-way

Create a culture of shared values and common goals. Focus on collaboration. How you communicate is a part of the culture as well, don’t speak only in a monologue.

2. Your language is too complex

Maybe you use your language to avoid accountability. Or maybe you try to impress both your subordinates and your superiors. Whatever your motivation you need to speak clearly, because complex language doesn’t drive action. Avoid obscurity and present your ideas and priorities simply.

3. You use dangerous words

When you are careless and use insensitive words, you can offend people. The result is that they cannot focus on the core of your message. When you are not tactful, people are distracted by inappropriate words. When you want to be persuasive, choose precise and tactful phrases and words. Only when you choose your words carefully, will your audience be able to concentrate on the primary message of your speech.

4. Lack of trust

When the people you talk to feel that you sometimes simply tell them lies and distort the truth, they cannot trust you. Also, blaming others or refused to accept responsibility for your failures and weaknesses, is definitely bad for honest communication. Another frequent problem is inconsistency. When goals and priorities are constantly changing and objectives are being redefined all the time, people become confused and neurotic. Tell the truth and communicate consistently. Use positive body language.

-jk-

    Zbavte se těchto návyků a staňte se mistrem komunikace

    Komunikace někdy nebývá tak efektivní, jak byste potřebovali. Jelikož však komunikace je základem vašeho vlivu a právě vliv je hlavním nástrojem každého manažera pro zlepšování pracovního výkonu jeho týmu, je v takovém případě třeba na komunikaci zapracovat. Lepší komunikace může často i zachránit důležité vztahy. Web fastcompany.com upozornil na několik nejčastějších důvodů problémové komunikace, kvůli kterým je možná problematická i ta vaše.

    1. Vaše komunikace není dvousměrná

    Vytvořte kulturu společných hodnot a sdílených cílů. Důraz klaďte na spolupráci. Způsob, jakým komunikujete, je samozřejmě důležitou součástí kultury. Proto nemluvte stále jenom v monolozích.

    2. Používáte příliš složitý jazyk

    Možná to děláte proto, abyste se vyhnuli přímé odpovědnosti nebo jen chcete zapůsobit na nadřízené či podřízené. V každém případě to ale musíte změnit. Začněte mluvit jasně a srozumitelně, protože složitý jazyk nedokáže vyvolat dostatečnou akci. Vyjádřete své myšlenky a priority jednoduše, aby nejasnost neměla šanci.

    3. Požíváte nevhodná slova

    Když se nehlídáte, můžete používat nevhodná slova, která některé lidi mohou urazit. Oni se pak logicky soustředí spíše na tato necitlivá slova než na to, co má vaše komunikace skutečně sdělit. Pokud nejste taktní, lidé zkrátka budou vnímat vaše nevhodné obraty a slova jako rušivé prvky. Chcete-li být přesvědčiví, formulujte své myšlenky s rozmyslem. Používejte vhodná slova, aby pro vaše publikum bylo snadné soustředit se na obsah.

    4. Nemáte potřebnou důvěru

    Když lidé, ke kterým mluvíte, vědí, že někdy lžete nebo upravujete pravdu, nemohou vám důvěřovat. Podobně je to mu i v případech, pokud jste někdy někoho neoprávněně obvinili nebo jste odmítli zodpovědnost za své selhání. To vše znesnadňuje upřímnou komunikaci. Dalším častým problémem je nekonzistence. Když se cíle a priority mění ze dne na den a vše se neustále předefinovává, budou lidé neurotičtí a zmatení. Držte se pravdy a komunikujte konzistentně. Také používejte pozitivní a otevřenou řeč těla.

    -jk-

    Zdroj: Fast Company - portál předního amerického magazínu pro manažery
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Fast Company