Six tips for managers on maintaining energy and motivation

Šest tipů, jak si jako manažer udržet energii a motivaci

A manager provides energy to their team when it is lacking, and acts as a source of motivation during times of crisis. For this reason, a team manager should be able to maintain high levels of energy and always quickly regain lost motivation. Here are six tips on how to do this.

These tips were published by Addicted2Success.com.

Have a clear vision

The first step to finding motivation and energy to work is to determine where you are actually heading. So you need a clear definition of your vision and know what your goal is. This will allow you to keep moving towards that goal, even if you are experiencing a period of low energy or poor motivation.

Never forget your personal development

If you stop working on yourself, you will soon begin to stagnate and experience a loss of motivation or burnout. Do not invest energy only on on tasks and projects: you also need to work on yourself.

Set smart and realistic plans

Smart, ambitious but realistic planning is the key to success. If you set exaggerated plans that you then regularly fail to meet, you will soon lose any appetite for taking on other tasks.

Learn to delegate work effectively

Delegating work to subordinates and colleagues is not a sign of weakness or incompetence. It is a necessity, without which you will soon end up burnt out or at the very least very frustrated and overworked.

Keep strong ties with friends and loved ones

A supportive network of friends and loved ones can carry you through difficult times. Humans are social beings, and if you neglect socialising and personal relationships, even for the sake of work responsibilities, this will soon have a negative impact on your overall mood and resilience to crises.

Relax

Relaxation is not just a fad or a luxury. It is a necessity that allows you to take a break from work and recharge your lost energy. Learn to relax and plan for both short and long breaks from work.

 

-mm-

    Šest tipů, jak si jako manažer udržet energii a motivaci

    Manažer je člověk, který svému týmu dodává energii, když mu schází, a motivaci, když nastane období krize. I z toho důvodu by měl týmový manažer umět udržovat si vysokou míru energie a vždy rychle znovu najít ztracenou motivaci. Zde je šest tipů, jak na to.

    Tyto tipy uveřejnil web Addicted2Success.com.

    Mějte jasnou vizi

    Prvním krokem k nalezení motivace a energie pracovat je určit si, kam se vlastně ubíráte. Musíte tedy jasně definovat svoji vizi a vědět, co je vaším cílem. To vám umožní nadále se k tomuto cíli ubírat, i přestože zrovna procházíte obdobím snížené energie nebo zhoršené motivace.

    Nezanedbávejte osobní rozvoj

    Pokud přestanete pracovat sami na sobě, brzy začnete stagnovat a dostaví se ztráta motivace nebo vyhoření. Nepracujte proto jenom na pracovních úkolech a projektech – pracujte pravidelně i sami na sobě.

    Nastavujte si chytré a realistické plány

    Chytré, ambiciózní, ale realistické plánování je základem úspěchu. Pokud byste si nastavovali přehnané plány, které pravidelně nebudete schopni plnit, brzy ztratíte jakoukoliv chuť se pouštět do dalších úkolů.

    Naučte se efektivně delegovat práci

    Předávání práce podřízeným a kolegům není známka slabosti nebo neschopnosti. Je to nutnost, bez které brzy skončíte vyhořelí nebo minimálně velmi frustrovaní a přepracovaní.

    Udržujte silné vazby s přáteli a blízkými

    Podpůrná síť přátel a blízkých osob vás dovede přenést i přes těžká období. Člověk je tvor společenský, a pokud budete zanedbávat socializaci a osobní vztahy, byť třeba na úkor pracovních povinností, brzy se tento přístup negativně projeví na vaší celkové náladě i odolnosti vůči krizím.

    Relaxujte

    Relaxace není pouze vrtochem nebo luxusem. Je to nutnost, která vám umožní si odpočinout od práce a načerpat ztracenou energii. Naučte se proto relaxovat a plánujte si v práci kratší i dlouhodobé přestávky.

     

    -mm-

    Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success