Six tips for aspiring managers

Šest rad pro začínající manažery

If you are new to management, you are probably wondering what you need to do and what rules you should follow to start off on the right foot and be as successful as possible in your managerial endeavours. In that case, the following six tips for aspiring managers are just for you.

These tips were published by the SalesForce blog.

Let employees do things their own way

Some managers tend to turn their subordinates into clones of themselves, forcing them to do things according to what they believe is the right way. But this is not a good approach as it may turn into micromanagement. Give your subordinates freedom and let them do their work at least partly in their own way.

Do not be afraid to give negative feedback

New team leaders often want to be on good terms with their subordinates at all costs, which is why they are reluctant to give negative feedback. But you should speak openly with your subordinates. And if there are areas in which they could, objectively speaking, improve, you are the person who should tell them.

Clearly communicate your vision for your team

Enthuse the team for a shared vision, describe the future you will create together as a team, and give your subordinates a clear goal that they can all work towards.

Try to be authentic

Do not try to copy anyone's management style too much. Stay authentic and choose processes and communication style that fit your personality.

Do not have favourite subordinates

Measure everyone by the same yardstick. If you, even subconsciously, like some subordinates more than others, their colleagues will sense it and may become frustrated.

Expect to make mistakes

As a final tip, it should be noted that everyone makes mistakes. And new managers are no exception. Do not be a perfectionist, do not be too hard on yourself, and accept up front that even in your managerial endeavours you will make the occasional mistake.



-mm-

    Šest rad pro začínající manažery

    Jestliže jste se poprvé ocitli (nebo se teprve ocitnete) na pozici manažera, zřejmě si kladete otázku, co byste měli dělat a jaká pravidla dodržovat, abyste vykročili tou správnou nohou a byli ve svých manažerských snahách co možná nejúspěšnější. Právě pro vás je určeno následujících šest rad pro začínající manažery.

    Tyto tipy přinesl blog společnosti SalesForce.

    Nechte pracovníky, aby si dělali věci po svém

    Někteří manažeři mají hned ze začátku tendenci přetvářet podřízené k obrazu svému a nutit je dělat věci podle jejich představy toho, co je správné. To ale není dobrý přístup, jelikož zavání mikro-managementem. Dejte svým podřízeným volnost a nechte je dělat svoji práci alespoň částečně po svém.

    Nebojte se dávat i negativní zpětnou vazbu

    Noví týmoví vedoucí chtějí být často se svými podřízenými za každou cenu zadobře. A proto se zdráhají dávat jim negativní zpětnou vazbu. Vy byste ale měli mluvit s podřízenými otevřeně. A pokud by něco mohli objektivně dělat lépe, vy jste ten člověk, který by jim to měl říct.

    Jasně sdělte svoji vizi pro svůj tým

    Nadchněte svůj tým do společné vize, popište, jakou budoucnost budete spolu jako tým vytvářet, a dejte tak svým podřízeným jasný cíl, za kterým mohou všichni svojí prací směřovat.

    Snažte se být autentičtí

    Nesnažte se příliš kopírovat ničí manažerský styl. Zůstaňte autentičtí a volte takové postupy a takový styl komunikace, které odpovídají vaší osobnosti.

    Nemějte oblíbené podřízené

    Všem měřte stejným metrem. Kdybyste si, byť třeba jen podvědomě, některé své podřízené oblíbili více než jiné, ostatní to poznají a budou z toho moci propadat frustraci.

    Počítejte s tím, že budete dělat chyby

    Jako poslední tip je nutné uvést, že každý dělá chyby. A noví manažeři nejsou výjimkou. Nebuďte perfekcionisté, nebuďte na sebe příliš přísní a předem se smiřte s tím, že i ve svých manažerských snahách občas uděláte nějakou chybu.



    -mm-

    Zdroj: SalesForce Blog - blog na stránkách společnosti SalesForce

    Štítky: Leadership