I worked on... London 2012 Olympic Games

Pracoval jsem na... londýnských Olympijských hrách roku 2012

We live in a Global world and we need to apply an increasingly multi-discipline approach to our decisions. If you wish to succeed, you need to able to spot opportunities, work with various types of information and reach informed decisions. 

CIMA (The Chartered Institute of Management Accounting) is an internationally recognised qualification which combines financial and business theory, as well as showing you how to apply that theoretical knowledge in practice.  Obtaining the CIMA qualification is accepted by employers throughout the world as proof that you understand strategic thinking and can interpret all aspects of business to achieve long term success. Inspire by the experience...

Getting London ready for the Games

“I worked for Transport for London until 2005. As soon as I heard that London’s Olympic bid was successful, I knew I wanted to be involved.

“I was one of the first people permanently recruited to the Olympic Delivery Authority (ODA) – my employee number is five. The ODA is responsible for building the Olympic venues and transport infrastructure supporting the games.

I am the principal finance and commercial manager for transport. The total Olympic budget is £9.3bn. Transport accounts for £900m of this. Approximately half of the transport budget is being spent on capital infrastructure improvements – extending the Docklands Light Railway, for example. The other half is focused on running the transport operation during the games.

Our capital infrastructure work is nearing completion. We’re now heavily involved in the operational planning for games time. This involves day-by-day, 15 minute by 15 minute pedestrian and road traffic modelling. Data from initial ticket registrations is already being fed into these models. On the seventh day of the games we expect the transport system to handle approximately 800,000 additional people.

My CIMA qualification has been extremely helpful. It’s a broad qualification that enables me to deal with directors and senior managers on a level footing and manage all aspects of the finance process. I wouldn’t have been able to do this job without the knowledge CIMA gave me.”

Jeremy Chapman ACMA, Olympic Delivery Authority, London

Posted by CIMA on Tue, 15/02/2011 - 09:39

    Pracoval jsem na... londýnských Olympijských hrách roku 2012

    Žijeme v globálním světě a pro své rozhodování potřebujeme čím dál častěji mezioborové znalosti. Pokud chcete uspět, musíte umět rozpoznat obchodní příležitosti, pracovat s informacemi různého charakteru a činit informovaná rozhodnutí.

    CIMA (The Chartered Institute of Management Accounting) je mezinárodní kvalifikace, která integruje znalosti finanční a businessové a naučí vás je využívat v praxi. Absolvování CIMA zkoušek a získání kvalifikace je pro zaměstnavatele na celém světě důkazem toho, že jste stratég se schopností propojit všechny aspekty businessu a dosáhnout tak dlouhodobého úspěchu. Inspirujte se zkušeností...

    Připravit Londýn na hry

    Pracoval jsem pro londýnskou dopravu do roku 2005. Jakmile jsem se dozvěděl, že jsme uspěli ve výběrovém řízení pro londýnské Olympijské hry, věděl jsem, že se chci podílet.

    Byl jsem jedním z prvních lidí přijatých do pracovního poměru s Olympic Delivery Authority (ODA) – mé zaměstnanecké číslo je pět. ODA je zodpovědná za vybudování olympijských prostor a dopravní infrastruktury nezbytné pro konání her.

    Jsem hlavní finanční a obchodní manažer pro dopravu. Celkový olympijský rozpočet činí 9,3 miliardy liber, z toho 900 miliónů liber je určeno pro dopravu. Přibližně polovina rozpočtu pro dopravu je investována do zlepšení infrastruktury města – například rozšíření Docklands Light Railway. Druhá polovina slouží k financování fungování dopravy během her.

    Naše práce na infrastruktuře města se chýlí ke konci. Momentálně jsme významně zapojeni do operativního plánování na dobu konání her. To zahrnuje každodenní modelování 15 minutových period pěší a silniční dopravy. Do modelu byla již zadána data z úvodních registrací lístků. Předpokládáme, že sedmý den her projde dopravním systémem přibližně o 800.000 více lidí.

    CIMA kvalifikace byla extrémně užitečná. Je to rozsáhlá kvalifikace, která mi umožnila jednat s řediteli a Senior manažery na očekávané úrovni a zvládnout všechny aspekty finančního procesu. Bez znalostí, které mi CIMA dala, bych nebyl schopný tuto práci dělat.

    Jeremy Chapman ACMA, Olympic Delivery Authority, London

    Publikováno CIMA 15. 2. 2011, přeloženo BPP Česká republika s.r.o.

    Obsah byl připraven ve spolupráci

    Zaujal Vás tento článek? Objednejte si služby tohoto dodavatele na EduCity.cz.