Five questions a manager should regularly ask subordinates

Pět otázek, které by měl manažer průběžně pokládat svým podřízeným

A manager should be concerned about the welfare of their subordinates, be interested in their state of mind and motivation, and at the same time pay sufficient attention to their development. What does this mean in everyday practice? Here are five questions a manager should ask their subordinates on an ongoing basis (e.g. at regular review meetings).

"What are your goals and priorities?"

According to INC.com, it is essential to inquire about the priorities and goals of individual subordinates. This is because managers often mistakenly assume everyone wants ever increasing responsibility, to develop and educate themselves, and move up the career ladder. For some people, however, this is not the case.

"What support do you need from me?"

Instead of asking subordinates why they were unable to achieve certain goals or why something went wrong, ask them how you can support them to enhance further their strengths and increase their productivity.

"What is your opinion of my leadership?"

Obtain feedback from subordinates concerning your leadership style and management skills. The more authentic and honest feedback you receive, the better you will be able to continue to develop as a manager.

"Do you feel comfortable in your work environment?"

Remember that toxicity in the work environment is not necessarily always apparent at first glance. Not everyone will speak up on their own if they feel uneasy, are being mistreated, or witnessing toxic behaviour. So take an active interest in whether subordinates feel comfortable and let them know they can talk openly with you about any problems.

"How are you doing?"

Take an interest in the mental health of your subordinates. Find out how they are coping psychologically and if they are having to deal with any issues you should know about.

 

-mm-

    Pět otázek, které by měl manažer průběžně pokládat svým podřízeným

    Manažer by se měl zajímat o dobro svých podřízených, měl by se zajímat o jejich duševní rozpoložení a motivaci a zároveň by se měl starat o jejich dostatečný rozvoj. Co to znamená v praxi? Zde je pět otázek, které by měl manažer průběžně (například na pravidelných bilančních schůzkách) pokládat svým podřízeným.

    „Jaké jsou tvé cíle a priority?“

    Podle INC.com je nutné zajímat se o priority a cíle svých jednotlivých podřízených. Manažeři totiž často chybně předpokládají, že všichni chtějí víc a víc pravomocí, chtějí se rozvíjet a vzdělávat a postupovat po kariérním žebříčku – ovšem u některých lidí toto neplatí.

    „Jakou ode mě potřebuješ podporu?“

    Místo toho, abyste se podřízených ptali, proč nebyli schopni dosáhnout některých cílů nebo proč se jim něco nepovedlo, se jich ptejte, jak je můžete podpořit v tom, aby ještě více posílili své silné stránky a zvýšili svoji produktivitu.

    „Jaký je tvůj názor na mé vedení?“

    Získávejte zpětnou vazbu od svých podřízených na svůj styl vedení a na své manažerské dovednosti. Čím autentičtější a upřímnější zpětnou vazbu získáte, tím lépe se budete moct dále jako manažer rozvíjet.

    „Cítíš se ve svém pracovním prostředí komfortně?“

    Nezapomínejte, že toxicita na pracovním prostředí nemusí být nutně vždy na první pohled vidět. A ne všichni se sami ozvou, pokud jim je něco nepříjemné, někdo se k nim chová špatně nebo jsou svědky toxického chování. Zajímejte se tedy aktivně o to, jestli se podřízení cítí komfortně, a dejte jim najevo, že o případných problémech s vámi mohou otevřeně mluvit.

    „Jak se máš?“

    Zajímejte se o duševní zdraví svých podřízených. Zjistěte, jak si vedou psychicky, a jestli neřeší nějaké problémy, o kterých byste měli vědět.

     

    -mm- 

    Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele