Five good reasons why managers should strictly separate their work and personal lives

Pět dobrých důvodů, proč by měli manažeři striktně oddělovat svůj pracovní a osobní život

Work-life balance is important for any employee, but even more so in the case of managers. Here are five good reasons why people in management positions should keep their work life strictly separate from their personal life.

This text is based on an article at Addicted2Success.com.

Improved decision-making and management skills

The first reason why managers should effectively balance their personal and professional lives is that it improves their decision-making and management skills. A manager who is relaxed, works only when they can focus on the job and is not stressed is also a better manager with better managerial intuition.

Setting a better example to subordinates

You should motivate subordinates to work sustainably and achieve a work-life balance. This will result in loyal and productive subordinates. But if you do not follow this approach yourself and go against the principles of sustainable work, you are not setting a good example and you can hardly expect subordinates to behave better than you yourself.

Creativity and innovation

Generally speaking, a person who can balance work and private life effectively is in a better psychological state. As a result they are more creative at work and better at coming up with new ideas instead of just maintaining the status quo.

Improved relations with subordinates

A satisfied and relaxed manager is usually better able to establish high-quality, friendly and productive relationships with subordinates. If you are stressed and cannot separate your work from your personal life, you will hardly be an easy-going manager who inspires others and maintains good relations with subordinates.

Achieving sustainable work

Last but not least, it is important to mention that work-life balance is the only way to achieve sustainability in your work. If you want to have a long and successful management career, you need to balance work with your personal and family life in a sustainable way. If you fail to do this, the most you can achieve is short-term success through very hard work, but such success is often followed by burnout very soon after.



-mm-

    Pět dobrých důvodů, proč by měli manažeři striktně oddělovat svůj pracovní a osobní život

    Vyvážení osobního a pracovního života je důležité pro kteréhokoliv zaměstnance. Dvojnásob to ale platí pro manažery. Zde je pět dobrých důvodů, proč by měli lidé na manažerských pozicích striktně oddělovat svůj pracovní život od toho osobního.

    Tento text vychází z článku na webu Addicted2Success.com.

    Zlepšení rozhodovacích i manažerských dovedností

    Prvním důvodem, proč by měl manažer efektivně vyvažovat osobní a pracovní život, je zlepšení rozhodovacích a manažerských dovedností. Manažer, který je odpočatý, pracuje jenom tehdy, když se na práci může soustředit, a který není ve stresu, je zároveň kvalitnější manažerem s lepší manažerskou intuicí.

    Dávání lepšího příkladu podřízeným

    Své podřízené byste měli motivovat k tomu, aby pracovali udržitelně a dosáhli rovnováhy mezi osobním a pracovním životem. Získáte tak loajální a produktivní podřízené. Když ale tento přístup sami nedodržujete a jdete proti principům udržitelné práce, nedáváte podřízeným dobrý příklad a jen těžko můžete očekávat, že se budou chovat lépe než vy.

    Kreativita a inovace

    Obecně platí, že člověk, který umí efektivně skloubit profesní a privátní život, je ve větší psychické pohodě. A díky tomu je v práci kreativnější a je schopný lépe přicházet s inovacemi, nikoliv pouze „udržovat“ stávající stav.

    Zlepšení vztahu s podřízenými

    Spokojený a vyvážený manažer je zpravidla lépe schopen navázat kvalitní, přátelské a produktivní vztahy se svými podřízenými. Pokud jste ve stresu a neumíte svoji práci oddělovat od svého soukromí, jen těžko budete pohodový manažer, který inspiruje ostatní a který udržuje s podřízenými dobré vztahy.

    Udržitelnost práce

    V neposlední řadě je nutné zmínit, že vyvážení osobního a pracovního života je jedinou cestou, jak dosáhnout udržitelnosti své práce. Pokud chcete mít dlouhou a úspěšnou manažerskou kariéru, musíte svoji práci udržitelně skloubit se svým soukromým a rodinným životem. Pokud byste to neudělali, můžete maximálně dosáhnout krátkodobého úspěchu, který si sice takříkajíc „vydřete“, ale po kterém často velmi brzy může přijít vyhoření.



    -mm-

    Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success