The most common mistakes made by new managers

Nejčastější chyby, které dělají noví manažeři

In management there is one rule: if you become a manager without ever having led anybody before, you will go through a period in which you make a lot of mistakes, at least at the beginning. This is completely natural; without experience, it is inevitable. But if you manage to learn from these mistakes, it is not a tragedy but a natural process every new manager must undergo. In order to make things slightly easier for you, we offer this list of five very common mistakes new managers make.

Unwillingness to delegate work

As The Muse states, many new managers subconsciously believe only they themselves are able to do things to the required level of quality. They are then reluctant to delegate tasks and become increasingly overwhelmed. An ability and willingness to delegate work is one of the most important and also most difficult tasks of any new manager.

Perfectionism and focusing on details

Managerial newbies often feel they need to have everything that is going on in the team under control. Thus they sometimes focus on details and insist pedantically on pointless rules rather than concentrate on overall results and giving employees sufficient breathing space.

Unnatural management style

New managers, in an effort to appear sufficiently professional, often read numerous books on management, follow expert advice, and ultimately try to manage in a style that for them is not natural. Every manager needs to find their own style that corresponds to their personality instead of trying to copy other people.

Trying to please everybody

In an effort to get along with their subordinates (as indeed they should), inexperienced team leaders sometimes end up promising things they cannot deliver. New managers should avoid this.

Lack of decisiveness

The last mistake to mention here is a lack of decisiveness. Some new managers do not feel sufficiently self-confident to make quick, confident decisions, which sometimes ends up having a negative impact on the results or functioning of the team.



-mm-

    Nejčastější chyby, které dělají noví manažeři

    V managementu platí jedno pravidlo. Když se stanete manažerem a nikdy předtím jste lidi nevedli, nutně si minimálně na začátku projdete obdobím, během kterého uděláte řadu chyb. A je to zcela přirozené. Bez potřebných zkušeností dokonce nevyhnutelné. Jestliže se z těchto chyb dovedete následně poučit, nejedná se o žádnou tragédii, ale o přirozený proces, kterým si každý nový manažer musí projít. Abychom vám situaci ale přeci jenom poněkud ulehčili, seznámíme vás s pěti nejčastějšími chybami, které noví manažeři dělají.

    Neochota delegovat práci

    Jak uvádí The Muse, mnozí noví manažeři podvědomě věří, že jedině oni sami jsou věci dělat v potřebné kvalitě. Práci tak delegují jenom velmi neochotně a postupně jsou zahlcováni. Schopnost a ochota delegovat práci je jeden z nejdůležitějších a taky nejtěžších úkolů, které před každým novým manažerem stojí.

    Perfekcionismus a zaměření na detaily

    Manažeři-zelenáči často mají pocit, že musí mít pod kontrolou vše, co se v týmu děje. Někdy se tak zbytečně zaměřují na detaily a pedantsky trvají na nesmyslných pravidlech, místo toho, aby se soustředili na celkové výsledky a dali pracovníkům více prostoru.

    Praktikování nepřirozeného manažerského stylu

    Noví manažeři si ve snaze působit dostatečně profesionálně přečtou několik knih o managementu a postupují podle odborných rad, aby se nakonec snažili fungovat stylem, který je pro ně nepřirozený. Každý manažer si musí najít styl, který odpovídá jeho osobnosti, a nesmí se snažit kopírovat jiné.

    Snaha zavděčit se podřízeným za každou cenu

    Nezkušení týmoví vedoucí se snaží být se svými podřízenými zadobře (což je zcela pochopitelné), a tak jim někdy naslibují něco, co pak nedokážou dodržet. Této chyby se musí noví manažeři vyvarovat.

    Nedostatečná rozhodnost

    Jako poslední chybu uvádíme nedostatečnou rozhodnost. Někteří čerství vedoucí se necítí natolik sebejistě v kramflecích, aby činili rázná, sebevědomá rozhodnutí, což se může negativně projevit na výsledcích nebo fungování týmu.



    -mm-

    Zdroj: The Muse - americký web s tipy pro rozvoj kariéry a dlouhodobý profesionální růst
    Zobrazit přehled článků ze zdroje The Muse