The most common mistakes made by new managers

Nejčastější chyby, které dělají noví manažeři

Becoming a manager and leading a team is a big challenge. A manager has a number of both official and unofficial obligations they must meet in order sufficiently to motivate, inspire and lead their team. Here are the four most common mistakes new managers make and which you should try to avoid.

This article was published by LeadershipNow.com.

Poor communication

One of the most common problems is poor communication, both with individual employees and on a collective level. New managers are often afraid to address negative or sensitive topics, and they dislike dealing with unpleasant issues. Communication must be transparent, honest and effective. Only then can a team leader effectively lead others.

Micromanagement

A newly promoted manager frequently tries to assert their authority but, unfortunately, often in the form of micromanagement. This kind of leadership, which consists of breathing down employees' necks, so to speak, is not only unpleasant to everyone involved but also, above all, it is ineffective. Do not be a micromanager; instead give your subordinates freedom and room for their own initiative.

Lack of courage

A good manager must be able to assess risks well. If it is necessary and profitable, the manager should occasionally take on risks and unknown territories. Be bold and do not be afraid to try new things.

Preaching water and drinking wine

A manager who does not lead by example but instead issues rules they themselves do not then follow is bound to fail. Do not try to force your team to do things; rather, you should motivate them in a positive way by serving as a role model.

 

-mm-

    Nejčastější chyby, které dělají noví manažeři

    Stát se manažerem a vést tým lidí je velká výzva. Manažer má řadu psaných i nepsaných povinností, které musí plnit, aby svůj tým dovedl motivovat, inspirovat a efektivně vést. Zde jsou čtyři nejčastější chyby, které dělají noví manažeři, a kterých byste se měli snažit vyvarovat.

    Tento článek přinesl serveru LeadershipNow.com.

    Špatná komunikace

    Jedním z nejčastějších neduhů je nezvládnutá komunikace. A to jak s jednotlivými pracovníky, tak i na kolektivní úrovni. Noví manažeři se často bojí otevírat negativní nebo citlivá témata a neradi řeší nepříjemné věci. Komunikace ale musí být transparentní, upřímná a efektivní. Jedině tak může týmový lídr své lidi efektivně vést.

    Mikro-management

    Nově povýšený manažer se často snaží uplatňovat svoji autoritu, a to bohužel často i formou mikro-managementu. Tento způsob vedení lidí, kdy jim dotyčný vedoucí stojí takříkajíc za zády, je ale nejenom nepříjemný pro všechny zúčastněné, ale především i neefektivní. Nebuďte mikro-manažery a dejte svým podřízeným volnost a prostor pro vlastní iniciativu.

    Malá odvaha

    Dobrý manažer musí umět i dobře vyhodnocovat rizika. A když je to nutné a profitabilní, do určitých rizik a neprobádaných vod by se měl občas pouštět. Nebuďte málo odvážní a nebojte se zkoušet nové věci.

    Kázání vody a pití vína

    Manažer, který nejde ostatním příkladem a chce po nich něco, co sám nedodržuje, nemůže nikdy uspět. Nesnažte se členy svého týmu k něčemu nutit, ale spíše je pozitivně motivujte vlastním příkladem.

     

    -mm-

    Zdroj: Leadership Now - web věnovaný široké škále aspektů leadershipu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Leadership Now
    Štítky: Leadership