Can an introvert be a good manager?

Může být i introvert dobrým manažerem?

When someone says the words "successful manager", most people think of an extroverted, talkative, charismatic, gregarious and highly ambitious person. But why couldn't an introvert also be a good manager? Of course they could. If you are not an especially extroverted person, this article will describe how you too can become a successful manager.

Use introversion to your advantage

As Management Today states, there are several benefits to having an introverted nature. For example, introverted people are rather uncomfortable being in a large group of people. But they are often all the better at listening and talking to people on an individual level. The ability to listen and engage with subordinates on an individual basis is an invaluable skill for any manager. Use these skills to your advantage and show that you can effectively build mutual trust with your staff.

Remember that many successful managers are introverted

Elon Musk, Bill Gates and many other successful managers and entrepreneurs are introverts. They achieved their success through diligence, hard work and making the most of their strengths. So do not be discouraged and remember that in many ways introverts rule the world.

Be a link between people and learn to resolve conflicts

Introverts often come across as a calm force, able to listen to different sides of a conflict. Conflict resolution is another quality that is absolutely crucial for managers. Learn to be a facilitator, build bridges between people, and learn how to facilitate conflict resolution between colleagues and subordinates.

Become an expert in your field

If you become an expert on a particular subject, it does not matter whether you are an introvert or an extrovert. People will notice that you understand what you are talking about and will listen to you. One way to become a respected manager, therefore, is to deepen your expertise in a given field and become an expert in that area.


-mm-

    Může být i introvert dobrým manažerem?

    Když se řekne slovní spojení „úspěšný manažer“, většina lidí si vybaví extrovertního, upovídaného, charismatického, společenského a velmi ambiciózního člověka. Proč by ale nemohl být dobrým manažerem i introvert? Mohl. A pokud i vy nepatříte mezi ty nejvíce extrovertní povahy, v tomto článku vám ukážeme, jak se i vy můžete stát úspěšným manažerem.

    Využijte introverci ve svůj prospěch

    Jak uvádí Management Today, mít introvertní povahu sebou přináší i několik výhod. Introvertní lidé jsou třeba trochu nesví, když se mají pohybovat ve velké skupině lidí. Ale o to lépe umí často naslouchat a bavit se s lidmi na individuální úrovni. Schopnost naslouchat a navazovat individuální vztahy s podřízenými je přitom nedocenitelná dovednost jakéhokoliv manažera. Využijte tyto dovednosti ve svůj prospěch a ukažte, že si dovedete s pracovníky efektivně vybudovat vzájemnou důvěru.

    Pamatujte, že mnoho úspěšných manažerů je introvertních

    Elon Musk, Bill Gates a mnoho dalších úspěšných manažerů a podnikatelů patří mezi introverty. Svých úspěchů dosáhli pílí, tvrdou prací a maximálním využitím svých silných stránek. Nenechte se tedy odradit a pamatujte, že introverti v mnoha ohledech vládnou světu.

    Buďte pojítkem mezi lidmi a naučte se řešit konflikty

    Introverti často působí jako klidná síla, která je schopna naslouchat různým stranám konfliktu. Řešení konfliktů je další z vlastností, které jsou pro pro manažery absolutně klíčové. Naučte se být facilitátorem, budujte mosty mezi lidmi a naučte se, jak napomáhat řešení konfliktů mezi kolegy a podřízenými.

    Staňte se odborníkem v daném oboru

    Když budete expertem na určitou problematiku, je úplně jedno, jestli jste introverti nebo extroverti. Lidé si všimnou, že rozumíte tomu, o čem se bavíte, a budou vám naslouchat. Jedním ze způsobů, jak se stát uznávaným manažerem, tedy je prohloubit si expertizu v daném oboru a stát se odborníkem v dané oblasti.

     

     

    -mm-

    Zdroj: Management Today - portál britského manažerského magazínu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Today
    Štítky: Leadership