What are the most common mistakes of new managers?

Jaké jsou nejčastější chyby začínajících manažerů?

Managers here, managers there, managers everywhere I look ... Many leaders deserve their posts thanks to many years of experience. Their leadership style is determined by the level of their knowledge, and they are able to effectively lead the team to meet their goals. However, there are managers who have gained a management position very quickly, and due to their lack of experience may make many mistakes, even though they are surely capable. The Business 2 Community website mentions eight mistakes:

1. Be on good terms with everyone

The primary task of the new manager is to unite the team while enhancing trust and mutual relations with each member. However, keep in mind that your role is not to be friends with everyone, but above all the leader who holds the team together.

2. Think that the management position ensures authority

The job title of manager is not a magic wand that you wave and all the tasks will be done automatically. Do not issue directives; try to inspire the team to work with you on tasks.

3. Promises, promises

Do not promise anything you cannot deliver. Although you personally are saddled with every injustice or failure of your team, do not earnestly try to save every situation with words. Rather, define modest goals and promises.

4. Many changes at once

It is obvious that the new position brings new challenges. You surely have your vision of what further action the team should take. However, do not try to change the entire company at once. Present your ideas gradually and at the right time. Moreover, this is more effective.

5. Pretend to be Super(wo)man

No one is infallible, so do not try to hide all your flaws because of the belief you cannot afford to in your current position. Everyone learns from mistakes, and hiding your weaknesses can harm not only your professional development, but also the company's health.

6. Be a micromanager

Do not get mired in details, and trust your team members to do their part of the task well. Your job is to assemble the pieces of their work into one cohesive whole.

7. Avoid criticism

Avoiding confrontation with subordinates due to their lack of discipline or poor results slows down the performance of the whole team. Take precautions in the form of immediate constructive criticism and do not let these difficulties overwhelm you.

8. Assume that you know everything

Even a mentor needs a coach. Your new position can involve many unanswered questions, so do not be afraid to ask someone more experienced for advice.

-bn-

    Jaké jsou nejčastější chyby začínajících manažerů?

    Manažer sem, manažer tam, manažer všude kam se podívám… Mnoho lídrů se ke svým postům dostalo zaslouženě díky mnoha letům praxe. Jejich styl vedení je determinován dávkou zkušeností, díky čemuž jsou schopni efektivně usměrňovat práci týmu k naplnění cílů. Existují však manažeři, kteří získali vedoucí pozice velmi rychle a ačkoliv jsou jistě schopní, díky absenci zkušeností mohou dělat mnoho chyb. Server Business 2 Community zmiňuje hned osm:

    1. Být s každým zadobře

    Prioritním úkolem nového manažera je tým sjednotit a zároveň podpořit důvěru a vzájemnou vazbu s každým členem. Mějte však na paměti, že vaší úlohou není být s každým kamarád, ale především lídr, který drží tým pohromadě.

    2. Myslet si, že manažerská funkce zaručuje autoritu

    Titul manažera není kouzelnou hůlkou, kterou když mávnete, tak se všechny úkoly automaticky splní. Nedávejte úkoly rozkazem, snažte se tým inspirovat k tomu, aby s vámi na nich pracovali.

    3. Sliby chyby

    Neslibujte nic, co nemůžete splnit. Ačkoliv vás osobně tíží každá křivda nebo neúspěch ve vašem týmu, nesnažte se horlivě vše zachraňovat slovy. Vymezte si raději skromnější cíle a sliby.

    4. Mnoho změn naráz

    Je zřejmé, že nová pozice přináší i nové výzvy. Jistě máte svou vizi, kterou by se měla další činnost týmu ubírat. Nesnažte se však naráz měnit celý podnik. Představte své nápady postupně a ve správný čas. Je to navíc efektivnější.

    5. Předstírat, že jste Super(wo)man

    Nikdo není neomylný, a proto se nesnažte zakrývat všechny své nedostatky kvůli přesvědčení, že si to na své stávající pozici nemůžete dovolit. Vždyť chybami se člověk učí a zakrývání vlastních slabin může uškodit nejen vašemu profesnímu rozvoji, ale i zdraví podniku.

    6. Být mikromanažer

    Neutápějte se v detailech a důvěřujte členům svého týmu, že svůj díl práce odvádí dobře. Vaším úkolem je poskládat jednotlivé dílky jejich práce do kompaktního celku.

    7. Vyhýbat se kritice

    Vyhýbání se konfrontaci s podřízenými kvůli jeho nekázni nebo špatným výsledkům snižuje výkonceléhotýmu. Přijměte opatření v podobě okamžité konstruktivní kritiky a nenechte problémy, aby vám přerostly přes hlavu.

    8. Domnívat se, že víte vše

    I mentor potřebuje svého kouče. Nová pozice obnáší i spousto otazníků, a proto se nebojte požádat někoho zkušenějšího o radu.

    -bn-

    Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele