How to ensure your team reaches its full potential

Jak zajistit, že váš tým bude maximálně využívat svůj potenciál

Every manager wants to have a team of people they can trust, one that will achieve good results. Creating such a team requires shrewdness, the ability to detect people's characters, and maybe also a little luck. But some tips do exist on how to ensure your team will reach its full potential.

Attitude is everything

According to the Management Issues website, when choosing new team members, managers often look at education and previous experience. But the most important thing is attitude. Try to guess from minor details what kind of person the candidate is, what their attitude to work is like, and what impression they will make on clients.

Rewarding good work

Some managers focus too much on employees' mistakes and intervene only when there is a problem; if everything is okay, they do not address individual workers at all. But this is a mistake: rewarding good work, albeit verbally rather than financially, is at least as important as intervention when a problem occurs.

Sufficient authority

People give their best performance at work only if they feel they are trusted and have sufficient authority. If you do not trust your staff, restrict them excessively and do not allow them enough space, even the best salesperson will not be able to show their true skills.

Training

Do not neglect sufficient staff training. Even a short meeting at the beginning of the week, when you repeat your priorities and share a few topical tips, can do wonders for team morale.

Common goals

Do not give targets only to individuals; set up goals for the whole team. Team spirit is a strong engine, and having partial responsibility for the whole team will motivate most people to give their best performance.

 

-mm-

    Jak zajistit, že váš tým bude maximálně využívat svůj potenciál

    Každý manažer chce mít tým lidí, na který se může spolehnout a který bude přinášet ty nejlepší možné výsledky. Sestavit takový tým chce důvtip, schopnost odhadnout lidi a možná i trochu štěstí. Existuje ale několik tipů, jak co nejvýše zvýšit šance, že váš tým bude maximálně využívat veškerý svůj potenciál.

    Vše je o přístupu

    Podle serveru Management Issues dají často manažeři na vzdělání a předchozí praxi při výběru nových členů týmu. Nejdůležitější ze všeho je ovšem přístup. Snažte se podle drobných nuancí odhadnout, jaký je daný jedinec člověk, jaký má přístup k práci a jak bude působit na klienty.

    Ocenění dobré práce

    Někteří vedoucí se příliš soustředí na chyby svých zaměstnanců. Zasahují pouze tam, kde je nějaký problém, a pokud je vše v pořádku, nijak se k jednotlivým obchodníkům nevyjadřují. To je ale chyba. Oceňovat dobrou práci, byť jen slovně a ne finančně, je minimálně stejně důležité, jako zasahování v případě, že jsou problémy.

    Dostatečné pravomoci

    Lidé dosahují v práci svých nejlepších výkonů pouze pokud cítí, že mají dostatečnou důvěru a odpovídající pravomoci. Jestliže svým zaměstnancům nedůvěřujete, svazujete je a nedáváte jim dostatečně prostoru, nikdy se neprojeví schopnosti ani toho nejlepšího prodejce.

    Školení

    Nezanedbávejte dodatečné vzdělávání vašich lidí, i krátká porada na začátku týdne, kdy si zopakujete priority a zmíníte několik tipů, které se aktuálně hodí, může mít blahodárný účinek na morálku týmu.

    Společné cíle

    Nedávejte cíle pouze jednotlivcům, ale nastavujte mety celému týmu. Týmový duch je silný motor a pro většinu lidí dílčí zodpovědnost za celý tým znamená další motivaci pro lepší výkon.

     

    -mm-

    Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues
    Štítky: Leadership