Enhancing leadership with the Law of Attraction

Jak využít zákon přitažlivosti pro lepší leadership

Brian Tracy, a motivation guru, suggests that the law of attraction is always reliable: “You always attract into your life the people, ideas, and resources in harmony with your dominant thoughts.”

When ever positive change happens on the inside, everything external will be affected by a better balance. The only true limits are those we set inside our mind. We can change and shift these limits, according to Brian Tracy on his blog briantracy.com. You are the one who has control. You decide about every single aspect of your life and destiny. And you can affect your leadership success as well.

1. It is normal to make mistakes. When you are new in your role of a manager, it is normal to do business with the wrong people and hire people who are not the most suitable for their positions. This is all the result of a lack of experience. The key is to continually grow. As you gain more confidence in your role, your leadership skills will improve.

2. Read and learn. You can improve your leadership qualities and skills by keeping aware of the up-to-date best practices. Of course, you can be interested in books from various fields. It is valuable to read them as long as the information in them contributes to your leadership skills.

3. Listen. Brian recommends listening to audio programs focused on the topic of successful leaders and increasing and improving your business.

4. Become a regular attendee. Attend business seminars and conferences often. You can hear interesting ideas and new theories that you can put into action afterwards.

5. Share your ideas and think about the ideas of others, then take action. Use advice from business masterminds, because it will probably work for you as well – as long as your fields are similar. Take action and the Law of Attraction will help you. Just focus your effort in the right direction.

-jk-

    Jak využít zákon přitažlivosti pro lepší leadership

    Známý spíkr a motivační guru Brian Tracy tvrdí, že na „zákon přitažlivosti" se můžeme vždy spolehnout. „Ve svém životě vždy přitahujete takové lidi, myšlenky a zdroje, které jsou v souladu s vaším převládajícím smýšlením.“

    Jakákoliv pozitivní změna, která se odehraje uvnitř, se projeví i navenek. Vše se změní k lepšímu a život bude lépe vyvážený. Jediné skutečné limity, které nás omezují, jsou v naší mysli. A tyto limity můžeme změnit a posunout, tvrdí Brian Tracy na svém blogu briantracy.com. Zkrátka a dobře, jste to vy, kdo má vše ve svých rukou. Právě vy rozhodujete o každém aspektu svého života a osudu. A proto také jen na vás záleží, zda jako lídr uspějete, nebo selžete.

    1. Dělat chyby je normální. Když jste v nové roli manažera, je normální, že se občas zapletete s nesprávnými lidmi nebo najmete pracovníky, kteří nejsou pro danou pozici vhodní. Všechno to je následek minimálních zkušeností s rozhodnutími, které nová pozice vyžaduje. Zásadní je neustále růst. Jedině tak získáte větší sebejistotu a vaše vůdčí schopnosti se zlepší.

    2. Čtěte a vzdělávejte se. Své vůdčí schopnosti a kvality nejlépe rozvinete tehdy, když se budete neustále informovat o nejaktuálnějších postupech a doporučovaných řešeních. Samozřejmě můžete číst knihy z různých oblastí, protože inspiraci pro své vůdčí dovednosti můžete naleznout i mimo literaturu zaměřenou vyloženě na management.

    3. Poslouchejte. Brian doporučuje poslech audio nahrávek s příběhy úspěšných lídrů a zkušenostmi, jak rozšiřovat podnikání.

    4. Navštěvujte odborné akce. Pravidelně se účastněte obchodních seminářů a konferencí. Zaslechnete tam někdy i velice zajímavé myšlenky a nové nápady, které následně můžete využít ve své praxi.

    5. Sdílejte a konzultujte své myšlenky s ostatními. Pak je uskutečněte. Využijte inspirativních myšlenek od úspěšných podnikatelů, protože je dost možné, že co se osvědčilo jim, osvědčí se i vám. A tím spíš, pokud jste aktivní v podobných odvětvích. Buďte aktivní a „zákon přitažlivosti" vám pomůže. Jediné, co musíte udělat, je nasměrovat své úsilí správným směrem.

    -jk-

    Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
    Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com
    Štítky: Kariéra, Leadership