How to manage millennials and retain them in your team

Jak vést mileniály a jak si je udržet v týmu

Millennials are people born in the 1980s and 1990s, so they are now roughly 24-43 years old. They form a large part of the workforce and, compared to older (and also younger) generations, they have certain specific characteristics which, among other things, require they be treated differently from a managerial perspective. So how should a team leader manage millennials to ensure they are productive and happy, and to retain them at the company and in their team?

These tips were provided by the Business Know-How blog on the ZenBusiness platform.

Millennials love team work. But not to excess

Millennials are also only human and each one is a specific individual. In general, however, millennials realise there is strength in a team and they usually like to work in a group. At the same time, they like it when teamwork is well structured, everyone knows what to do and what their responsibilities are, and the manager does not force them to go beyond their job description when working as part of a team.

Millennials love (and demand) feedback

Do you think you can satisfy millennials with a performance review meeting once or twice a year, where you talk about how well everything is going? Then you are wrong. Millennials demand constant and continuous feedback from their superiors. The upside, however, is that they can usually stomach even negative feedback if you know how to communicate it and they appreciate any constructive comments.

Millennials cherish work-life balance

Do not expect millennials to sit in the office until late at night and work hours of overtime. They are well familiar with terms like burnout, work-life balance and chronic stress. Offer them the opportunity to balance work and personal life. And quite possibly, as a reward, you will gain loyal workers.

Millennials like their work to have a deeper meaning

Millennials are happy if their work has some deeper significance and does not go against their priorities and beliefs. They like being able to  brag to their friends that what they do at work has a positive impact on society or the environment. This need not mean everyone volunteering at an animal shelter. But it does mean, for example, they will probably be very pleased if the company donates 1% of its profits to good causes.



-mm-

    Jak vést mileniály a jak si je udržet v týmu

    Kdo jsou mileniálové? Lidé narození v 80. a 90. letech minulého století. Tedy lidé, kteří jsou nyní ve věku zhruba 24-43 let. Tvoří velkou část pracovní síly a oproti starším (ale i mladším) generacím mají určitá specifika. A ta mimo jiné znamenají, že mileniály nutné je z pohledu manažera i jinak vést. Jak mileniály vést jako týmový vedoucí, jak zajistit, aby byli produktivní a spokojení, a jak si je ve firmě a v týmu udržet?

    Tyto tipy přinesl blog Business Know-How na platformě ZenBusiness.

    Mileniálové rádi pracují v týmech. Nesmí se to ale přehánět.

    I mileniálové jsou jenom lidé a každý z nich je specifická individualita. Obecně ale platí, že mileniálové si uvědomují, že v týmu je síla, a většinou ve skupině i rádi pracují. Zároveň jsou ale rádi, když má práce v týmu určitý řád, každý ví, co má dělat a co jsou jeho povinnosti, a když je jejich manažer při týmové spolupráci nenutí jít za hranice popisu jejich práce.

    Mileniálové milují (a požadují) zpětnou vazbu.

    Myslíte si, že mileniály uspokojíte tím, že si s nimi jednou nebo dvakrát do roka sednete na bilanční schůzce a promluvíte si o tom, jak je všechno skvělé? Tak to jste na omylu. Mileniálové požadují po svém podřízeném neustálou a kontinuální zpětnou vazbu. Výhodou ale je, že většinou dovedou skousnout i tu negativní, pokud ji umíte podat, a budou vám vděční za jakékoliv konstruktivní poznámky.

    Mileniálové si hýčkají rovnováhu mezi pracovním a osobním životem.

    U mileniálů nečekejte, že budou v kanceláři sedět do noci a napracovávat hodiny přesčasů. Už jsou mnohem více obeznámeni s termíny, jako jsou vyhoření, „work-life balance“ nebo chronický stres. Nabídněte jim tedy možnost vyvážit pracovní a osobní život. A dost možná jako odměnu získáte loajální pracovníky.

    Mileniálové jsou rádi, když jejich práce dává hlubší smysl.

    Mileniálové jsou rádi, když jejich práce dává hlubší smysl. Když nejde proti jejich prioritám a přesvědčení. Když se mohou kamarádům chlubit, že to, co v práci dělají, má pozitivní dopad na společnost nebo životní prostředí. Neznamená to, že nutně všichni musí pracovat jako dobrovolníci v útulku pro zvířata. Ale znamená to, že je dost možná velmi potěšíte, když například jako firma budete 1% svého výdělku darovat na dobré účely.



    -mm-

    Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How
    Štítky: Leadership