How to improve your team's productivity within a short time

Jak v krátkém čase navýšit produktivitu vašeho týmu

Team productivity and success are always subject to a team working systematically, having a good team spirit and high work ethic, as well as discipline of individual team members. Building a well-organised team that is highly productive cannot be done overnight. This article looks at four steps that will help improve the productivity, organisation and efficiency of your team within a relatively short time frame.

Regular team meetings

Maintain team spirit and integrity through meetings. Initiate regular weekly meetings where individual members of the team will report to one another about the situation regarding the plan. But ensure the meetings are genuinely effective, not just a waste of time, and that every meeting produces clearly defined goals for each team member.

Specific plans and goals

According to the SalesForce company blog, it is first necessary you establish properly defined goals for your team and explain them clearly. Then you need to work systematically. Split the path towards your goal into smaller steps, and then solve tasks one by one as a team.

Handling unpleasant topics and problems

It is a common problem with many teams that management turns a blind eye to unpleasant topics and latent, hidden problems. Problems, slowdowns and deviations from team plans should be detected and solved early. Do not let them expand and develop into larger complications.

Work agenda for each day

Motivate your employees to write a to-do list for each day. Compare the daily plans of individual employees with one another so that everybody knows what other team members are working on.

 

-mm-

    Jak v krátkém čase navýšit produktivitu vašeho týmu

    Produktivita týmu a jeho úspěch jsou vždy podmíněny systematičností, týmovým duchem, vysokou pracovní morálkou členů týmu a disciplínou všech pracovníků ve skupině. Dobré organizovanosti týmu a jeho vysoké produktivity nelze dosáhnout přes noc - vždy se jedná o výsledek dlouhodobé práce. Dnes se podíváme na čtyři kroků, které vám pomohou v krátkém časovém horizontu vylepšit produktivitu, organizovanost a efektivitu vašeho týmu.

    Pravidelné porady

    Udržujte týmového ducha a integritu skupiny pomocí týmových setkání. Iniciujte pravidelná setkání každý týden, kde si váš tým navzájem bude reportovat o průběhu plnění plánu. Dejte ale pozor, aby porady byly skutečně efektivní, aby nebyly pouze ztrátou času a aby z každé porady vyplynuly jasné a časově ukotvené úkoly pro jednotlivé členy týmu.

    Specifické plány a cíle

    Podle blogu společnosti SalesForce je v prvé řadě nutné, abyste vašemu týmu určili a dostatečně vysvětlili jasné a exaktně definované cíle. Následně postupujte systematicky a cestu k daným cílům rozdělte na menší kroky, po kterých poté jako tým postupujte.

    Věnování se nepříjemným tématům a problémům

    Častým problémem týmů je, že jejich vedení zavírá oči před určitými nepříjemnými tématy a latentními či nevyřčenými problémy. Problémy, zpomalení a odchylky od týmového plánu detekujte včas a ihned je řešte. Nenechte je rozvinout se do větších komplikací.

    Pracovní agenda na každý den

    Motivujte zaměstnance k tomu, aby si psali na každý den pracovní plán. Porovnávejte denní pracovní plány jednotlivých pracovníků mezi sebou tak, aby všichni měli přehled, co dělají ostatní členové týmu.

     

    -mm-

    Zdroj: SalesForce Blog - blog na stránkách společnosti SalesForce
    Zobrazit přehled článků ze zdroje SalesForce Blog